Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Toyotin šef pravi, da so električna vozila pretirana
Preobrat
Toyotin šef pravi, da so električna vozila pretirana
Toyotin šef pravi, da so električna vozila pretirana
24.12.2020 09:46

Akio Tojoda meni, da bi bila popolna preusmeritev na EV predraga in bi povprečnemu človeku naredila avtomobile nedostopne.

Artur Švarc

Tojoda je kritizial pretirano navdušenje nad električnimi avtomobili in poudaril, da nihče ne upošteva emisij CO2, ki nastajajo pri proizvodnji elektrike in stroškov prehoda na EV.

Tojoda je povedal, da bi japonska v pol leta ostala brez elektrike, če bi vsi avtomobili postali električni. Infrastruktura, potrebna, da bi vzdrževala tako električno floto v Deželi vzhajajočega sonca, bi stala med 135 in 358 milijardami dolarjev.

»Ko politiki govorijo, da se je treba znebiti motorjev z notranjim izgorevanjem, sploh razumejo, o čem govorijo?« je vprašal pred tednom dni na tiskovni konferenci podjetja ob zaključku leta.

Tojoda opozarja, da če bi Japonska prehitevala s prepovedjo bencinskih motorjev, bi to pomenilo propad avtomobilske industrije in izgubo več milijonov delovnih mest.

Japonska vlada je imela načrt, po katerem naj bi od 2035 prenehali prodajati avtomobile z ICE motorji, a so očitno lobiji avtomobilske industrije prevladali in do te odločitev, ki naj bi se zgodila prve dni decembra, ni prišlo.

Japonska dobiva večino elektrike iz kurjenja premoga in zemeljskega plina in pri tem EV ne pomagajo: »Več električnih avtomobilov kot bomo naredili, več bo emisij CO2.«

»Vlada bi iz avtomobilov naredila cvet na vrhu gore, nedosegljiv za povprečnega človeka.«

Toyota je letos izgubila prvo mesto proti Tesli, ko gre za vrednost podjetja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija