Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Slovenski ansambel Gadi propagira nevarno vožnjo?
(ne)Varnost
Slovenski ansambel Gadi propagira nevarno vožnjo?
27.02.2021 20:07

Kje so meje promocije svojega dela? Je dovoljeno za potrebe snemanja videospota ogrožati sebe in druge udeležence v prometu?

Artur Švarc

Naš bralec nas je opozoril na precej nenavaden videospot sicer priljubljene slovenske narodnozabavne skupine Gadi. Pesem Nor, ki je delno pobalinska zgodba, je posneta tudi za volanom avtomobila. Ideja sama ni nova, niti v tej zvrsti glasbe in brez težav se da potegniti navdih pri veliko bolj znani bavarskih pobih DeSchoWieda, katerih zaščitni znak je predelava pop skladb in posnetki na Autobahnu.

A če so Bavarci snemani iz večih kamer, brez izvajanja karafek in pripeti, za naše fante tega ne moremo trditi. Oba potnika spredaj med vožnjo nista pripeta, voznikove roke kar nekaj časa niso na volanu in za vrhunec zgodbe je snemanje z mobilnikom na selfie sticku skozi voznikovo okno. Kdo vozi? Nihče. Lahko bi rekli, da je pač le spot, a z velikimi močmi, pridejo velike odgovornosti, je rekel znani superjunak. Te videospote gledajo tudi mladi vozniki, ki če že ne dobijo navdiha za posnemanje s takim snemanjem svoje vožnje, vsaj to razumejo kot dovoljeno početje.

Pred časom se je znane slovenske »influencerke« javno odrekel eden od njenih »pokroviteljev«, ker je med vožnjo z mobilnikom snemala sebe in nepripetega otroka na sredi med sedežema med petjem in spakovanjem. Vse za slavo zaradi slave, mar ne!

Pamet v roke, ne mobilnike!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija