Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Od danes se za dva meseca zapira del predora Golovec
Obnovitve cest
Od danes se za dva meseca zapira del predora Golovec
12.03.2021 11:59

Dars bo po nekaj mesečni pavzi čez nekaj dni začel intenzivno obnavljati še drugo vzhodno cev predora Golovec na ljubljanski obvoznici, zato že zdaj opozarjajo na morebitne zastoje ob prometnih konicah.

Urednistvo Dars

Kot so povedali na Darsu bodo dela tekla 24 ur na dan naslednja dva meseca, v tem času pa bo promet na tem delu dvosmerno speljan skozi drugo, že obnovljeno predorsko cev. Potek prometa bodo na treh voznih pasovih ob konicah spreminjali. Predvidoma do 9. ure bosta dva pasova speljana v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri, po jutranji konici in do večernih ur pa obratno.

Od danes se za dva meseca zapira del predora Golovec

K večji pretočnosti bo prispeval tudi ukrep, s katerim bo skozi predor v času del prepovedan promet za vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase.

Dars je s Slovenskimi železnicami sklenil dogovor, da bodo lahko potniki, ki bodo med 15. marcem in 15. majem 2021 z vlakom potovali iz katerekoli železniške postaje med postajama Novo mesto in Ljubljana ter postajama Kočevje in Ljubljana, enkratne enosmerne in povratne vozovnice kupili s 50-odstotnim popustom.

Od danes se za dva meseca zapira del predora Golovec

Uporabniki avtocest lahko k večji varnosti in pretočnosti prometa prispevajo tako, da upoštevajo prometne predpise in signalizacijo, se pred zaporo pravilno razvrstijo ter v primeru zastoja ostanejo strpni. Prekratka varnostna razdalja, nepotrebno prehitevanje ter menjava pasov pred in v zapori lahko namreč hitro privedejo do daljših zastojev ali celo nesreče. V prometnih konicah bodo na širšem območju delovne zapore promet pogosteje nadzirali tudi policisti, poleg tega bodo hitrost umirjali še z radarji. Pri predoru bo nastanjena avtovlečna služba, ki bo v primeru izrednega dogodka intervenirala v najkrajšem možnem času.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija