Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Motoristi, bodite pozorni, temperature asfalta še niso idealne
AVP vabi na dogodek
Motoristi, bodite pozorni, temperature asfalta še niso idealne
26.03.2021 00:16

Zadnje dni so se temperature znova vzdignile do te mere, da so na cesto zapeljali tisti najbolj kleni motoristi. A potrebno se je zavedati, da razmere na cestah še niso optimalne, zato pristojni na Agenciji za varnost v prometu in policiji opozarjajo na izjemno previdnost.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Ta je nujna tudi zato, ker je spomladi asfaltna površina hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti gum z voziščem, vozišča pa so še polna udarnih jam in peska od zime, pa tudi sposobnost obvladovanja motorja v nekaj mesecih nekoliko upade. Hkrati vsem motoristom priporočamo, da so, v kolikor se morajo odpraviti na pot, še posebej previdni in če se le da, da so na motorju sami. 

Statistika je tudi letos neizprosna. Kar 6 od letos 10 preminulih na cestah je umrlo med petkom in nedeljo, po trenutno veljavnih začasnih podatkih v 77 prometnih nesrečah z udeležbo voznikov enoslednih motornih vozil sta 2 voznika umrla, 11 voznikov je bilo hudo, 32 pa lažje poškodovanih. Še bolj alarmanten je podatek, da so dve tretjini (47 od 77) prometnih nesreč so povzročili vozniki enoslednih motornih vozil sami. V enakem obdobju lani je bilo takšnih prometnih nesreč 87, 1 voznik je umrl, 13 voznikov je bilo hudo, 46 pa lažje poškodovanih. 

Agencija za varnost prometa z namenom zagotavljanja večje varnosti 6. aprila 2021 za vse voznike enoslednih motornih vozil organizira brezplačen zoom dogodek s priznanimi strokovnjaki.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija