Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kaznovan zaradi prepočasne vožnje
Francija
Kaznovan zaradi prepočasne vožnje
31.05.2021 00:26

Zavedamo se nevarnosti prehitre vožnje. Toda pretirano počasna vožnja je lahko prav tako nevarna, zlasti na avtocesti.

Urša Prosenjak

V Franciji je na avtocesti najvišja dovoljena hitrost 130 km/h, hkrati pa je na levem pasu prepovedano voziti počasneje od 80 km/h, razen kadar prometne ali vremenske razmere ne dopuščajo višje hitrosti. Nek voznik iz Heraulta tega ni upošteval in policija ga je kaznovala zaradi prepočasne vožnje.

Na svoji Facebook strani je policija mesta Herault pojasnila, da so voznika kaznovali, ker je na avtocesti vozil s hitrostjo 48 km/h, hkrati pa je zasedal levi vozni pas. Njegovo vedenje je vznemirjalo druge voznike, ki so kaj kmalu na pomoč poklicali policijo. Že po nekaj minutah sta vozilo izsledila dva policista na motorjih in ga pospremila do izvoza z avtoceste.

Zaradi neupoštevanja prometnega predpisa je voznika seveda doletela kazen, ki pa je vendarle bila skoraj simbolična. Plačati je moral le 22 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija