Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Policisti poostreno nad prehitre voznike
Nadzor hitrosti
Policisti poostreno nad prehitre voznike
09.08.2021 12:42

Od danes in vse do nedelje bodo policisti po vsej Sloveniji z vsemi sredstvi prežali nad prehitrimi vozniki, saj je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč.

Peter Pirkovič Policija

Tudi tokrat policisti sodelujejo v mednarodno usklajeni akciji Speed, kjer se največji poudarek namenja kršitvam glede hitrosti. Črna statistika je neizprosna. Samo v preteklem tednu so na cestah zabeležili 4 smrtne primere, medtem ko jih je v celotno letošnjo statistiko vpisanih 26. Izmed teh smrtnih žrtev je bilo letos največ, kar sedem, voznikov motornih koles, pet voznikov osebnih avtomobilov, štirje pešci, ki prometne nesreče, v kateri so umrli, niso povzročili, štirje vozniki tovornih vozil, dva potnika, ter po en voznik mopeda, štirikolesnika, traktorja in en kolesar. Zanimiv je tudi podatek, da so policisti do 20. julija ugotovili skupno kar 74.522 kršitev cestnoprometnih predpisov s področja hitrosti, ki sicer predstavljajo približno tretjino vseh ugotovljenih kršitev (letos jih je bilo že 231.150., v enakem obdobju lani 183.277).

Policisti tokrat ne bodo preverjali hitrost na vnaprej določenih mestih, pač pa bodo izbirali naključne lokacije oziroma prisotni bodo tam, kjer je gostota prometa in število kršitev največje. Zagotovo so to naselja, kjer je omejitev 50 km/h. Potrebno pa je pri vsem tem dodati tudi dejstvo, da so oz. bodo kazni za hitrosti po novem nekoliko nižje. 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija