Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Postavljen prvi prometni znak za zavijanje pri rdeči luči
Zdaj gre zares
Postavljen prvi prometni znak za zavijanje pri rdeči luči
19.08.2021 13:44

Le nekaj dni zatem, ko je stopila v veljavo novela zakona o varnosti v cestnem prometu, so cestni delavci v Ljubljani postavili prvi prometni znak na semaforju, ki dovoljuje zavijanje v desno ob prižgani rdeči luči.

Peter Pirkovič AVP

Prvo križišče, kjer je semafor opremljen z novim prometnim znakom (zelena puščica z belo obrobo na črni podlagi), je v Ljubljani na križišču Celovške ceste in Kolesarske poti. Tam lahko od zdaj dalje vozniki, če je to možno, zavijajo desno ne glede na to, da na semaforju sveti rdeča luč. V prihodnje bodo cestni delavci podobne znake nameščali še na številna druga križišča, kjer so pogoji za takšno prometno rešitev izpolnjeni.

»Uvajamo novo pravilo v našem prostoru, ki sledi cilju povečanja pretočnosti. Znak bo nameščen le tam, kjer preglednost to dopušča,« pravi Aleš Mihelič iz infrastrukturnega ministrstva, Jože Hribar iz Agencije za Varnost v prometu pa dodaja, da naj se vozniki za takšen manever odločijo le tedaj, ko to lahko storijo varno in pravilno. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija