Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vozniki avtomobilov po lažji poti do kategorije A1
Ministrstvo za infrastrukturo
Vozniki avtomobilov po lažji poti do kategorije A1
Vozniki avtomobilov po lažji poti do kategorije A1
25.02.2022 11:27

Iz pristojnega ministrstva so sporočili, da je predlog popravljenega zakona, ki omogoča lažjo in cenejšo pot do pridobitve dovoljenja za vožnjo enoslednih vozil iz kategorije A1, prestal obravnavo in bo kmalu stopil v veljavo.

Peter Pirkovič Ministrstvo

To pomeni, da bodo morali vozniki (izključeni vozniki začetniki), ki imajo veljavno vozniško dovoljenje za B kategorijo in bi želeli pridobiti še dovoljenje za kategorijo A1, opraviti le 6 ur praktičnega usposabljanja v avtošoli. To bo namreč zadostovalo, da bodo ti lahko legalno sedli na skuterje in ostala enosledna vozila, ki jih poganja motor do 125 cm3 in z največjo močjo 15 kilovatov (v primeru za električno gnane skuterje). Podobne rešitve imajo že nekaj časa v veljavi tudi nekatere evropske države. Se bo pa na ta način zagotovo okrepilo povpraševanje in prodaja v spodnjem delu segmenta skuterjev, ki v povprečju stanejo med 3 in 5 tisočaki. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Cyqnus15.12.2022 04:17
15 kilovatov ali 15 "konjev"?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija