Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Avtocestna policija tudi za primorski del
Začnejo v ponedeljek
Avtocestna policija tudi za primorski del
Avtocestna policija tudi za primorski del
18.05.2022 15:18

Danes so pri policiji na kratko predstavili četrto od petih enot, ki se osredotoča na dogajanje na avtocestah. Ta bo pokrivala območje od Obale do Unca, vključno z vipavsko hitro cesto.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Enota, ki bo sprva delovala v Postojni, čez nekaj mesecev pa bodo dobili svoje stalno mesto v Danah pri Sežani, trenutno šteje 12 mož v modrem. Ti bodo uporabljali štiri patruljna vozila (BMW 550i in dve Škodi Octaviji in civilni VW Passat) in dva BMW-jeva motocikla. V prihodnje se obeta še okrepitev kadra in avtomobilske flote, saj naj bi v nekaj mesecih dobili tudi Cupro Formentor VZ5. 

Avtocestna policija tudi za primorski del

Policisti SEAP bodo v prvi vrsti skrbeli za varnost in pretočnost prometa, saj je prav ta del primorske avtoceste v poletnem času obremenjen z navalom turistov, velik del prometa pa skozi vse leto predstavlja osebni in tovorni tranzit. Policisti ocenjujejo, da ta del dnevno prevozi več kot 6.500 tovornih vozil oziroma več kot 10.000 motornih vozil. Čeprav statistika kaže, da se je število prometnih nesreč z ustanovitvijo avtocestne policije nekoliko zmanjšalo, so vzroki za nastanek teh bolj ali manj vedno enaki - neprilagojena hitrost, nepravilna stran ali smer vožnje, neupoštevanje prednosti in visoka hitrost.

Avtocestna policija tudi za primorski del

Obenem bodo okrepili sodelovanje z lokalnimi policijskimi enotami kot s sorodnimi službami, največkrat s cestninskimi nadzorniki Darsa, s katerimi bodo izvajali skupne poostrene nadzore in tudi posamezne oblike dela ter skupaj skrbeli za čim boljšo pretočnost. Njihovo delo pa ne bo povezano le s prometom, saj bodo preprečevali, odkrivali in preiskovali kazniva dejanja na avtocestnih počivališčih in bencinskih servisih. 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija