Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
En majhen korak s časom
Prenova: Alfa Romeo Giulia in Stelvio
En majhen korak s časom
En majhen korak s časom
27.10.2022 17:27

Giulia in Stelvio sta stara sedem in šest let, a naslednikov še ni na obzorju, je pa zato tu končno malce bolj opazna prenova.

Artur Švarc

Prenova je bolj ko ne kozmetične narave, elektrifikacije še ni blizu, nasledniki pa so vsaj še 2 ali tri leta stran. Pri znamki verjamejo, da je nekaj subtilnih sprememb dovolj, da obe Alfi še nekaj let obdržita svežino. Začnimo pri lučeh – tako Giulia kot Stelvio imata nove luči, pričakovano s tremi svetlobnimi elementi kot pri Tonaleju, vendar ne povsem enakimi v obliki treh črk V.  Osnovna oblika luči je ostala nespremenjena, nova je kot rečeno le optika.

Luči so zdaj LED matrične, oranžni smerniki imajo animacijo. Razlika v odbijaču in na Alfinem »ščitu« je komajda opazna in ima drugačen vzorec satovja. Na zadku je rahlo popravljen odbijač, luči na Stelviu imajo povsem prosojen pokrov, medtem ko so Giulijine nekoliko temnejše.

Notranjost je krvavo potrebovala digitalne instrumente in jih tudi dobila – so pa enaki kot v Tonaleju in merijo 12,3 palca.

Nekaj sprememb je tudi pri motorjih, prihaja šibkejši 1,6-litrski dizel s 160 konjiči, ostaja pa 2-litrski turbo z 280 KM in 2,2-litrski dizel z 210 KM. Bencinski motor z 200 konji je preteklost.

Prenovljeni Alfi prihajata v salone v začetku prihodnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija