Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Šesta generacija Impreze je klasična
Premiera: Subaru Impreza
Šesta generacija Impreze je klasična
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.11.2022 10:24

To je nova, že šesta generacija Impreze, s katero Japonci lovijo konkurenco, še vedno pa je avto brez vsakršne elektrifikacije.

Artur Švarc

Po več kot šestih letih je zdaj čas za novo Imprezo in Subaru je avto predstavil na salonu v Los Angelesu za ameriške kupce. Za zdaj bo to le petvratna kombi limuzina in brez električnih dodatkov pri pogonu.

Kaj je novega? Avto je na prvi pogled Impreza z novim, bolj dinamičnim nosom, podobnim tistemu na Crosstreku. Pravzaprav je podobnosti precej, tako pri obliki karoserije, pa vse do zadnjih luči, ki so enake. Podobnost se nadaljuje tudi v notranjosti, najbolj pa izstopa velik 11,6-palčni pokonci postavljen zaslon infotainmenta.

Šesta generacija Impreze je klasična

Mojstri Japonci pravijo, da je karoserija 10 % bolj trdna, avto je spet na voljo s štirikolesnim pogonom, tu je tudi vektorsko usmerjanje navora na kolesa. 2-litrski bokser za ameriški trg ima 108 kW (147 KM) in 197 Nm navora, 2,5-litrski bokser pa premore 136 kW (185 KM) in 240 Nm navora. Pri obeh je menjalnik brezstopenjski, za doplačilo dodajo na volan še prestavne lopatke.

Nova Impreza ima vse aktualne varnostne sisteme, EyeSight Driver Assist je del serijske opreme, opozarja pa na vse mogoče, od prečnega prometa zadaj, do mrtvega kota, tu so tudi štiri kamere za 3D pogled okoli avtomobila.

To je za zdaj Impreza, namenjena ameriškemu trgu, o prihodu v Evropo pa zaenkrat še ni govora.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs18.11.2022 10:47
Jaz sem nad temi avti vedno znova navdušen. Velja pa, da čim bolj konzervativno in umirjeno si zamislijo dizajn, tem, bolj všečno mi deluje. Čim pa se grejo nekaj vesoljskega, je rezultat ponavadi +/-neokusen. A tole je res hudo konzervativno, z nepraktičnim D-stebričkom vred. Verjamem, da bo kljub temu avto super.
shark91118.11.2022 11:04
Konzervativno bi bilo, če bi namesto te orjaške tablice naredili normalno armaturko...tako so pa žal tudi oni podlegli tej norosti...
alfafil18.11.2022 15:38
"Oldtimer" z infotaimentom in asistenčnimi sistemi. Niti ni nujno slabo.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija