Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Moskvič moderne dobe je postal križanec
Nova era
Moskvič moderne dobe je postal križanec
Moskvič moderne dobe je postal križanec
24.11.2022 13:56

V nekdanji Renaultovi tovarni, blizu ruske prestolnice, so pred nekaj dnevi ponovno zagnali proizvodno linijo, kjer po novem nastaja model ponovno obujene znamke Moskvič.

Peter Pirkovič

O tem, da Rusi ponovno na avtomobilsko sceno vračajo upokojeno znamko, smo pisali pred kratkim, zdaj pa smo na družbenih omrežjih našli video posnetek iz tovarne, ki razkriva videz novega modela. Torej, Moskvič 3 bo odslej križanec, izdelan na platformi kitajskega proizvajalca JAC, ki ima v svoji ponudbi model Sehol X4, Rusi pa so tega preprosto klonirali. Poganja ga 1,5-litrski motor, povezan z ročnim ali CVT menjalnikom, pogon pa je speljan na sprednji kolesni par. Ta bo serijsko opremljen z ABS sistemom, aluminijastimi platišči in osrednjim zaslonom na dotik.

Moskvič moderne dobe je postal križanec

Rusi uradno zanikajo partnerstvo s kitajskim podjetjem, pač pa pravijo, da imajo poleg Kamaza še enega zunanjega partnerja, ki ga ne želijo imenovati. Seveda so to Kitajci, kdo drug. Čeprav gre zdaj za poskusno proizvodnjo, bo prvih 600 avtomobilov, izključno za ruski trg, sestavljenih že prihodnji mesec, kasneje pa se bodo proizvodne zmogljivosti občutno krepile. Vsaj 100 tisoč avtomobilov letno.

Cena zanj še ni bila objavljena, je pa mnenje o tem že povedal ruski predsednik Putin, ki je vodstvo pozval naj ohranijo nizke cene.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens24.11.2022 15:14
Itak, da je kopija oz. tehnologija nekega drugega proizvajalca. S tem sicer ni nič narobe, ni se jim pa potrebno pretvarjat, da so nesposobni spravit nek soliden avto skupaj. Zdaj po sankcijah, če jim ne bodo Kitajci dobavljali, potem bo Rusija nova Kuba čez 10 let.
ripmork24.11.2022 17:39
Cena je že določena: 8 ukradenih pralnih strojev za osnovno varianto in 12 za premium verzijo.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija