Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tritonski Mercedes G se zna zavrteti na mestu
Prototip
Tritonski Mercedes G se zna zavrteti na mestu
Tritonski Mercedes G se zna zavrteti na mestu
25.11.2022 10:47

Čez dve leti na ceste prihaja veliki EQG, ki bo imel posebno funkcijo G Turn.

Peter Pirkovič

Pred nekaj tedni je Mercedes nekaj izbranih novinarjev povabil na prva testiranja prototipnega električnega G-ja, ki svoj prihod napoveduje za leto 2024. Čeprav tovarna uradno podatkov še ne razkriva, je jasno, da je avto opremljen s štirimi električnimi motorji, ki razvijajo med 440 in 470 kilovati moči, da je njegova teža ocenjena na okrog tri tone in da naj bi se baterija, ki bo omogočala okrog 500 km dosega, polnila s hitrostjo do 350 kilovatov. V sklopu testnih voženj na terenu so Mercedesovi tovarniški vozniki izpostavili prikaz 360-stopinjskega zasuka okrog svoje osi. Ta se aktivira s posebno funkcijo G turn v potniški kabini, zatem pa je potrebno le pritisniti na plin in predstava se začne. Zanimivo, ampak čemu bi to bodoči lastniki potrebovali? 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs25.11.2022 18:35
Ja, to svet rabi. Itak je zadeva očitno namenjena trgom kot je ta, od koder prihaja ta čuden tip z nedoločljivim akcentom. Disgusting.
skrivo25.11.2022 21:14
To rabiš np. ko si v koloni, vse stoji, in ker si v tem avtu več vreden, vklopiš G turn in se avto obrne na mestu in se odpelješ v nasprotno smer. Na cilj seveda prideš potem še bolj pozno, ampak si as.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija