Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Reševalne Toyote nastajajo na Gibraltarju
Vozila za posebne primere
Reševalne Toyote nastajajo na Gibraltarju
Reševalne Toyote nastajajo na Gibraltarju
28.11.2022 18:11

Toyote Land Cruiser je ena najpogostejših izbir za vozila za zahtevne terene in za vozila medicinske pomoči, ki morajo biti ustrezno prilagojena svojim nalogam. Vse tovrstne Toyote na svoji poti iz japonske tovarne opravijo še postanek.

Urša Prosenjak

Na posnetkih z vojnih območij pogosto opazimo bele Land Cruiserje z oznakami rdečega križa, kjer dostavljajo medicinsko opremo ali nujne življenjske potrebščine ter nudijo podporo silam OZN. Vsa ta vozila pa svojo končno podobo dobijo na Gibraltarju.

Land Cruiserji prihajajo neposredno iz Japonske, nato pa jih v podjetju Toyota Gibraltar Stockholdings temeljito predelajo, da se prilagodijo nekaterim novim vlogam. Podjetje se že od leta 1996 ukvarja s predelavo Toyot za najtežje pogoje ter oskrbuje humanitarne organizacije z vozili in deli.

Na Gibraltarju tako Toyote dobijo pnevmatike za vse terene, bull bar, nosilce za kanistre in po potrebi vitel. Avtomobili, ki so namenjeni nadzoru, na primer za lov na divje lovce, dobijo maskirno barvo.

Do danes so predelali več kot 80.000 vozil, ki so končala v več kot sto državah. Vedno imajo na zalogi okoli 2000 enot, med njimi so tudi primerki z volanom na desni strani, vsak mesec pa predelajo približno 650 avtomobilov za potrebe različnih nevladnih organizacij. Poleg Land Cruiserjev so predelave deležni tudi nekateri drugi modeli, med drugimi Hilux in Corolla.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Whiteswan29.11.2022 09:49
Na YT je ogromno dobrih posnetkov direktno iz njihove enote z predelavami v zivo. Imajo svoj uraden kanal TGC.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija