Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Milijon vozil preko novega mostu
Mejnik
Milijon vozil preko novega mostu
Milijon vozil preko novega mostu
29.11.2022 11:20

Konec julija so na Hrvaškem, po nekaj letih intenzivne gradnje, za ves promet odprli Pelješki most, pretekli teden pa so na njem zabeležili že milijonto vozilo.

Peter Pirkovič TZ Hrvaška

Zgodilo je v torej 22.novembra ob 12.52, a zaradi močnega vetra v tistem času niso želeli ustavljati prometa in čestitati naključnemu vozniku. Iz podjetja, ki upravlja hrvaške ceste so sporočili, da se v povprečju po njem dnevno pelje okrog 8500 vozil oziroma četrt milijona na mesec, čeprav so v zadnjih štirih mesecih največje število vozil zabeležili prav v mesecu avgustu (nekaj več kot 450 tisoč vozil), ko je na Hrvaškem vrhunec turistične sezone. Most je dolg 2404 metre, v višino meri 55 metrov, v širino dobrih 26 metrov, gradili so ga 4 leta in zanj plačali skupno 420 milijonov evrov. Izpostaviti velja, da ta gradbeni projekt načrtoval znan slovenski gradbeni inženir in graditelj mostov Marjan Pipenbaher.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija