Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvo električno oklepno vozilo
Jaguar I-Pace
Prvo električno oklepno vozilo
Prvo električno oklepno vozilo
29.11.2022 21:56

Južnoafriško podjetje Armormax je izdelalo prvo blindirano elektirčno vozilo. Prvi električar, okrepljen za prevoze pomembnih oseb, je postal Jaguar I-Pace.

Urša Prosenjak

Armormax, ki ima enote po vsem svetu, prihaja iz Južne Afrike, sedež podjetja pa je bil tudi odgovoren za razvoj oklepnega terenca. Pri projektu je sodeloval Jaguar South Africa, zato predelava ne razveljavi ali spremeni garancije.

Oklep vozila doda precej teže, kar je za električno vozilo velik minus. Armormax pojasnjuje, da so pri predelavi Jaguarja uporabili lastne materiale. Podjetje trdi, da je njihov zaščitni material najlažji na svetu in opozarja na uporabo visokokakovostnega balističnega stekla. I-Pace ponuja oceno balistične zaščite B4, ki zajema pištole do Magnuma kaliber 44 in šibrovke. Armormax je dodal run-flat pnevmatike in zunanji interkom sistem.

Ne vemo, ali bo Armormax ponudil oklepni I-Pace tudi izven Južne Afrike, niti ni znano, koliko bo njegova cena višja od cene nepredelanega vozila. Podjetje sicer ponuja tudi plinske maske, balistične ščite, bombne odeje, sisteme dimnih zaves, kljuke za vrata z električnim udarom in drugo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija