Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bondov avto prodan za skoraj tri milijone funtov
Dražba
Bondov avto prodan za skoraj tri milijone funtov
Bondov avto prodan za skoraj tri milijone funtov
01.12.2022 21:22

S točno tem DB5 je Daniel Craig skozi italijansko vasico bežal pred nepridipravi.

Urša Prosenjak

Na dražbi v Londonu so za skoraj 3 milijone funtov prodali Aston Martin DB5, ki je bil uporabljen pri snemanju zadnjega filma o Jamesu Bondu.

Gre za enega izmed osmih primerkov, ki jih je Aston Martin Lagonda zasnoval in izdelal za film Ni časa za smrt in ima vrtljivo digitalno registrsko tablico, zložljive žaromete, izskočne mitraljeze in lahko izstreli bombe iz propelerja. Uporabljen je bil med uvodnim prozorom pregona skozi italijansko Matero.

»Pri Aston Martinu smo nadvse ponosni, da smo del tradicije Jamesa Bonda in veseli nas, da praznujemo 60-letnico franšize s prodajo tega izjemnega avta. Fantastično je, da bomo s tem prispevali več dobrodelnim organizacijam, ki jih cenimo,« je povedal izvršni podpredsednik in kreativni direktor pri Aston Martinu Marek Reichman.

Celotni izkupiček prodaje, 2,9 milijona funtov, bodo namenili organizaciji, ki pomaga sedanjim in nekdanjim članom britanskih obveščevalnih agencij, na dražbi pa so prodali še dva druga modela znamke. Eden je bil Aston Martin V8 iz leta 1981, ki ga je prav tako vozil Daniel Craig v istem filmu, prodan je bil za 630.000 funtov, denar pa bodo namenili organizaciji za pomoč beguncem pri OZN, drugi pa je bil Aston Martin DBS Superleggera DBS 007 Edition, za katerega je kupec plačal 403.200 funtov, ki jih bo prejela Kraljeva fundacija valižanskega princa in princese.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija