Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ročno izdelano Akrapovičevo krilce za BMW M3 in M4 Coupe
Novo v ponudbi
Ročno izdelano Akrapovičevo krilce za BMW M3 in M4 Coupe
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.12.2022 09:46

Mojstri izpušnih sistemov iz Ivančne Gorice so pred nekaj dnevi na trg poslali nov aerodinamični dodatek za dva bavarska športnika.

Urednistvo

Krilce na zadku je izdelano iz lahkih ogljikovih vlaken, zasnovan pa je bil s posebno pozornostjo na detajlih − do te mere, da je vzorec ogljikovih vlaken enak tistemu na Akrapovičevemu difuzorju, ki je opcijsko na voljo za omenjena avtomobila. Izdelan je ročno, premazan z lakom in spoliran, tako kot omenjeni difuzor, s čimer poskrbi za visok sijaj in privlačen videz.

Ročno izdelano Akrapovičevo krilce za BMW M3 in M4 Coupe

Nov aerodinamični dodatek je nameščen na dveh nosilcih v obliki labodjega vratu, izdelanih iz lahkega strojno obdelanega aluminija – materiala, ki se uporablja tudi v letalski industriji, saj zagotavlja odlično razmerje med težo in zmogljivostjo. Z metodo končnih elementov so Akrapovičevi inženirji določili optimalno razmerje med nosilnostjo in težo nosilcev, pri tem pa upoštevali funkcijo nastavljivosti in visoko stopnjo nosilnosti. Poleg tega so spojler ojačali s titanom, kar še izboljša konstrukcijsko stabilnost v osiščih. Uporaba titana skupaj z ogljikovimi vlakni poveča odpornost spojlerja proti galvanski koroziji, to pa prispeva k njegovi trpežnosti ob čim manjši teži. Tudi vijaki, s katerimi je spojler pritrjen na nosilca, so iz titana.

Ročno izdelano Akrapovičevo krilce za BMW M3 in M4 Coupe

Po zgledu spojlerjev iz sveta motoršporta je podjetje spojler zasnovalo tako, da zagotavlja zelo dobro razmerje med pritiskom k tlom in uporom. Spojler je opremljen tudi z aerodinamičnim robom, ki poveča vpadni kot, kar ustvari še večji pritisk k tlom. Pomemben del razvojnega procesa je bila uporaba numeričnih metod, s katerimi so Akrapovičevi inženirji poskrbeli za čim boljšo funkcionalnost spojlerja, glavni cilj pri tem pa je bil povečati stabilnost vozila pri višjih hitrostih z dodatnim pritiskom na zadnjo os. Tega je mogoče nastaviti na tri ravni, pri čemer je treba kot nagiba nastaviti ročno pred vožnjo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija