Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Napoved prenove za ID.3
VW
Napoved prenove za ID.3
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.12.2022 12:19

Volkswagen je z risbami napovedal prenovo ID.3, ki pride prihodnjo pomlad.

Artur Švarc VW

Čeprav Wolfsburg pravi, da gre za drugo generacijo vozila, pa je očitno, da gre le za obsežno prenovo. Sprednji odbijač bo dobil bolj športen videz, nova bo tudi LED grafika sprednjih luči. Največja sprememba bo v notranjosti, ID.3 bo dobil 12-palčni zaslon za infotainment, 5 centimetrov več od aktualnega, spremenjena pa bo tudi armaturka, kjer bosta našli prostor odlagalni mesti za pijačo.

Prenovljen bo tudi softver avtomobila z možnostjo online nadgradnje, izboljšani bodo tudi asistenčni sistemi. Volkswagen pravi, da je prisluhnil idejam in željam uporabnikov in bo v ID.3 zložil marsikaj prav na njihovo pobudo. ID.3 bo s tekočih trakov ob Zwickauu in Dresdnu zaradi velikega povpraševanja prihajal tudi v Wolfsbergu. Prenovljeni ID.3 lahko Nemci že naročijo, cena pa se tam začne pri 44 tisoč evrih. Prvi kupci pa ga bodo dobili šele čez eno leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil02.12.2022 12:42
Mater je poceni. Čez desetletje, ali manj, se bo C segment prodajal za "že od 99 990"
rovokopac03.12.2022 03:00
Navijejo cene do višav. Očitno računajo samo na fanatike. Zgleda, da z njimi zaslužijo dovolj, da se ne obremenjujejo kaj dosti s količino.
7even7703.12.2022 08:26
Hja, morda je branža fanatikov potem "doma" tudi pri francozih, kajti sam za Megan-E nikoli ne bi olačal 51000€ (ali čez), pa je lahko creme de la creme zaradi mene (ne glede na izvedenko in/ali baterijo). ID.3 me pa sicer niti po opisanem in še naprej ne navdušuje prav preveč, dasiravno bo verjetno precej boljši, kot pred prenovo. Ne vem pa, zakaj težijo, da gre za drugo generacijo... Je pač (pre)potrebna obnova (predvsem vsebinsko) in nič drugega.
ripmork03.12.2022 10:48
Zgleda fajn avto za 30k (in niti za cent več), nov električen Megane takisto. Svaka čast komurkoli, ki bo pripravljen toliko denarja odštet za tole povprečnost (sploh ob naraščujoči ceni elektrike).
rovokopac03.12.2022 11:48
Problem je, ker ti bodo fanatiki na oblasti navijali davke na bencinarje/dizle. Če gre ID3 v Golfovo kategorijo, bi bila cena do 25k€ čisto dovolj. Ker pa ima hendikep s kilometri, bi moral biti cenejši od navadnega Golfa.
skrivo04.12.2022 13:29
Vsibsobizgubili kompas, tudi kupci. Bolj je drag, večje je povpraševanje. Ne morejo toliko narediti kot bi lahko prodali (enaka situacija je tudi pri očitno precenjenemu Meganu). Morda bi morali ceno nastaviti na 99k€ kot je omenil alfafil, da bi povpraševanje padlo. Vedite, da jih baterijske celice in ostali material za 60kWh baterijo stane cca. 6-7k€ in nič več. Če na prst rečemo, da elektromotor s kontrolerjem in polnilec stanejo toliko kot mašina z izpuhom in posodo za gorivo, potem je jasno, da je električni avto vreden le 6-7k€ več od mašinskega in to je vse. Na Kitajskem so tako nastavljene cene in prodaja električarjev je izjemna - seveda nikakor ne zaradi okoljske ozaveščenosti Kitajcev :)
© Copyright 1999-2022 Avtomanija