Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Avto Božje roke naprodaj
Diego Armando Maradona
Avto Božje roke naprodaj
Avto Božje roke naprodaj
02.12.2022 21:24

Argentinska nogometna legenda Diego Armando Maradona je bil znan tudi kot ljubitelj avtov in edeni izmed njih se bo prihodnje leto prodajal na pariški dražbi avkcijske hiše Bonhams.

Urša Prosenjak

Maradona, ki se je poslovil pred malce več kot dvema letoma, je bil prvi lastnik čudovitega rdečega Mercedes-Benza iz leta 1980, dobil pa ga je v obdobju, ko je igral za svojo prvo profesionalno ekipo, Club Atletico Boca Juniors v Buenos Airesu. Avto mu je podarila vplivna skupina navijačev, izročil pa mu ga je petkratni svetovni prvak Formule 1, Juan Manuel Fangio, ki je bil takrat lastnik edinega Mercedesovega predstavništva v Argentini.

Mercedes-Benz 450 SLC 5.0, z oznako šasije R107, z živahno rdečo zunanjostjo s črnimi poudarki, ima številne dodatke, kot na primer električno panoramsko streho, klimo in tempomat. Avto je tudi eden izmed 816 primerkov s posebno homologacijo z drugačnim motorjem in lažjo karoserijo, kar mu je omogočalo udedežbo na WRC prvenstvu. Petlitrski motor je proizvajal 179 kW, avto pa je lahko dosegel končno hitrost 209 km/h.

Kasneje, ko ga je Maradona prodal, je pristal avto v različnih zasebnih zbirkah v Argentini, nato pa so ga izvozili v ZDA. Zdaj ga prodajalec ponuja v odličnem stanju, z manj kot 62.000 prevoženimi kilometri. Dražba se bo začela 1. februarja prihodnje leto, pri Bonhamsu pa zanj pričakujejo med 150.000 in 250.000 evri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež03.12.2022 19:46
Človek se vedno znova nauči kaj novega. Da je Mercedes sodeloval tudi v rallyju sem vedel. Da bi kašen zmagal WRC dirko, tega pa ne. A v letih 1979 in 1980 so bili v Afriki odlični, Slonokoščeno obalo so zmagali obe leti.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija