Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Uničili avto za razkritje spola dojenčka
Avstralija
Uničili avto za razkritje spola dojenčka
Uničili avto za razkritje spola dojenčka
04.12.2022 04:27

Z zadnjih letih so postali priljubljeni dogodki, kjer bodoča starša na takšen ali drugačen način pred zbranimi sorodniki in prijatelji razkrijeta spol otroka, ki ga pričakujeta. Ljudje to radi storijo čim bolj izvirno, zgodi pa se, da gredo tudi predaleč.

Urša Prosenjak

Osnovna zamisel je, da bodoča starša gostom pripravita presenečenje v tradicionalni barvi za punčko ali fantka, recimo, posujeta jih z modrimi ali rožnatimi konfeti ali kaj podobnega. V Avstraliji pa se je pojavil lastnik avta, ki je sodeloval na zabavah razkritja spola z barvnim dimom, ki ga je napravil z burnoutom. Njegova inovativna ideja je bila le kratkega veka, saj je za njegovo početje izvedela policija in ga ovadila zaradi življenje ogročujočega prekrška z avtom.

Vozilo so mu zasegli in uničili, voznika pa so obsodili na zaporno kazen ter štiriletno prepoved vožnje.

»Burnout je bil tako obsežen, da je bila vidljivost močno zmanjšana, videlo se ni nič v radiju okoli 100 metrov okrog avta,« je povedal predstavnik policije Ben Marcus.

Ukrepanje policije v tem primeru je služilo tudi kot jasno sporočilo. Vozilo so uporabili v izobraževalne namene. Gasilska brigada v Queenslandu je avto pred parlamentom uničila v simulaciji postopka reševanja potnikov, ki so po nesreči ostali ujeti v avtu. »Gasilci pomagajo pri več 1000 nesreč vsako leto, pri mnogih je potrebo uporabiti posebno rezalno opremo, s katero rešijo ujete ljudi,« je povedal predstavnik gasilcev Greg Leach said. »Čeprav krepijo svoje znanje z vsako nesrečo, bi naše enote veliko raje urile svoje sposobnosti v simuliranem in nadzorivanjem scenariju, kot pa na cesti v resničnem življenju.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija