Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
McLaren zaradi težav z Arturo prodal del svoje zgodovinske zbirke
Delna rešitev
McLaren zaradi težav z Arturo prodal del svoje zgodovinske zbirke
McLaren zaradi težav z Arturo prodal del svoje zgodovinske zbirke
05.12.2022 04:43

McLaren se je zatekel k neobičajni potezi za financiranje izboljšav svojega modela Artura. Podjetje je prodalo večje število primerkov iz svoje zgodovinske kolekcije.

Urša Prosenjak

Svoje zgodovinske modele je McLaren prodal bahrajnskemu podjetju Mumtalakat Holding, ki je sicer 60-odstotni lastnik britanskega proizvajalca avtomobilov.

McLaren potrebuje sredstva zaradi določenih težav z Arturo, ki potrebujejo tehnično nadgradnjo. Te težave so povzročile zamude dobavnih rokov v nadvse občutljivem času za podjetje, ki se že dalj časa bori z neugodno finančno sliko. Mumtalakat Holding je zdaj kupil del McLarnove zgodovinske kolekcije v vrednosti 123 milijon dolarjev, s tem denarjem pa bo proizvajalec lahko popravil težave Arture.

Trenutno še ni znano, katere avtomobile je McLaren prodal. Zgodovinska zbirka je zelo obsežna, v njej je na primer zmagovalni dirkalnik Formule 1 Lewisa Hamiltona in številne posebne izdaje, unikati in koncepti. V letu 2021 je bilo v zbirki 54 avtomobilov, podjetje pa kakšnega občasno proda. Kljub zajetnemu izkupičku pa tokratna prodaja najbrž ne bo dovolj, da bi se podjetje rešilo finančnih težav.

V prvih devetih mesecih letošnjega leta je izguba znašala 247 milijonov dolarjev, pred enim letom pa so poročali o izgubi 87 milijonov dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija