Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tehnološki center v Beogradu začenja z delom
Rivian
Tehnološki center v Beogradu začenja z delom
Tehnološki center v Beogradu začenja z delom
08.12.2022 20:46

Ameriški proizvajalec električnih vozil Rivian je uradno odprl tehnološki center v Beogradu.

Urša Prosenjak

Ob otvoritvi so bili prisotni tako predstavniki podjetja, ameriški veleposlanihk v Srbiji Christopher Hill in visoki predstavniki države. Novi tehnološki center bo edina tovrstna Rivianova enota v vzhodni in južni Evropi in poleg podružnce v Amsterdamu edina na stari celini.

Zanimanje za zaposlitev v srbski podružnici Riviana je veliko, do zdaj prejeli več sto prijav za različna delovna mesta. Prvi zaposleni so z delom že začeli v prejšnjih dneh, v prihodnjih tednih in mesecih pa bo Rivian razširil svojo ekipo v Beogradu. Pred koncem letošnjega leta bodo vzpostavili 200 delovnih mest za inženirje, nato pa še 1000 različnih drugih delovnih mest.

Kalifornijski Rivian, znan po proizvodnji električnih tovornjakov in SUV-jev, je septembra uradno objavil, da v Beogradu odpira svoj center za raziskave in razvoj z namenom zaposlovanja lokalnega tehničnega osebja in inženirjev iz avtomobilske industrije, v Srbiji pa bo podjetje delovalo pod imenom Rivian SE Europe Beograd.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil08.12.2022 22:19
Nenavadna odločitev, kar ne pomeni, da ni dobra.
jjs08.12.2022 22:58
Kaj pa vem, meni se je vedno zdel Zagreb center vsega v zvezi z elektriko. A časi so se morda spremenili.
skrivo09.12.2022 23:29
Tudi v Srbiji je kup dobrih tehnično usposobljenih ljudi, ki za razliko od ameriških niso tako ozko usmerjeni in znajo celo logično razmišljat, kar ratuje vedno bolj pomembno. Oni ne bodo sprogramirali, da avto neha polnit, ko vrata odpreš, kot so recimo sprogramirali veleumi pri BMWju za i3 :) .
© Copyright 1999-2023 Avtomanija