Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Štirje krogi za aktivno življenje
Koncepti: Audi Activesphere Concept
Štirje krogi za aktivno življenje
Štirje krogi za aktivno življenje
26.01.2023 21:00

Audi je predstavil svoj naslednji električni koncept – kupejevski križanec z odprtim prtljažnikom.

Artur Švarc Audi

Audi Activesphere je naslednji koncept, ki predstavlja vizijo tovarne o prihodnosti mobilnosti. Audi ga imenuje »luksuzni koncept, ki je postal pickup«. Kot ostali pred njim je poln tehnologijo in idejami, ki so še leta daleč od realnosti, predstavlja pa, kam vse to gre.

Activesphere združuje oblikovne poteze Sportback in Allroad linij v vsestranski električni SUV. Ima Audijevo zračno vzmetenje s prilagodljivimi blažilniki, ki lahko spreminja odmik od tal za 4 cm. Koncept je obut v 22-palčna kolesa, ki aktivno spreminjajo obliko – na avtocesti se zaprejo za boljšo aerodinamiko, medtem ko so na terenu odprta za boljše hlajenje. Steklene površine predstavljajo velik del vozila – avto ima stekleno streho, spodnji del vrat je prav tako prosojen, pa tudi maska, ki omogoča, da potniki vidijo naprej tudi spodnji del nad cesto.

Štirje krogi za aktivno življenje

Zadnje steklo je premično in se umakne tako, da spremeni prtljažnik tako, da postane keson kot pri pickupu, kamor lahko naložite e-kolesa, med potniškim prostorom pa se dvigne stena.

V notranjosti je prostorna kabina s štirimi sedeži. V avtonomnem načinu se armaturka, volan in stopalke skrijejo, konzola z ozvočenjem in ventilacijskimi režami pa ostanejo. Sedeži dajejo občutek, kot da lebdijo v kabini, saj so s kolenskim nosilcem vpeti v sredinsko konzolo.

Ena od idej so tudi očala za razširjeno resničnost za voznika in potnike, ki jim predstavljajo virtualne vsebine kot so merilniki in nadzorne površine, ostale informacije in več na površinah, ki jih vidijo skozi očala. Na ta način je precej manj prostora zasedenega z zasloni in gumbi, saj se večina stvari upravlja kar z očali. Tako na primer upravljanje klimatske naprave lebdi v vidnem polju pred zračniki, nastavljanje glasnosti pa nad zvočniki.

Štirje krogi za aktivno življenje

Očala prepoznajo, kam gledajo oči, zato se da premikati in izbirati funkcije brez uporabe nadzornikov, izbira pa se s kretnjami. Nekatere funkcije so dosegljive z vseh mest v kabini, lahko pa se določijo možnosti za vsakega potnika posebej – kdo bo izbiral glasbo in ostale digitalne vsebine, na primer.

Koncept je postavljen na električno platformo Premium (PPE), ki so jo razvili skupaj s Porschejem in je namenjena različnim vozilom. Activesphere ima okoli 100 kW električne zaloge v baterijah, dva motorja vsak na svoji osi pa premoreta skupaj 325 kW in 720 Nm navora.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
miata.knight27.01.2023 11:09
Zanimivo bo videti kako bojo lastniki dvigovali 30 kg+ težka električna kolesa na tole platformo ;-). Pa saj ni važna uporabnost - samo za obliko gre, kajne?
shark91127.01.2023 11:47
Brezvezna, neuporabna stvar...afnanje dizajnerjev, ki nikoli ne bo prišlo v proizvodnjo...
jjs27.01.2023 20:34
Dobro, tudi Renault Pangea in Dacia Manifesto sta spadala v isto kategorijo. Koncepti so pač namenjeni afnanju dizajnerjev.
7even7728.01.2023 09:21
Morda bi se bilo boljše tole spakovanje iti na neki nato zaresni osnovi, ne le za nek prikaz, kaj lahko, pa tudi če ne.... V mislih imam to početje na splošno, pri vseh. A že tu prihaja do čedalje več res vprašljivih kreacij.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija