Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vse najboljše za 75. rojstni dan
Koncepti: Porsche Vision 357
Vse najboljše za 75. rojstni dan
Vse najboljše za 75. rojstni dan
27.01.2023 11:32

Porsche letos praznuje 75-letnico obstoja, v spomin na prvi model pa so v Stuttgartu pripravili koncept 357.

Artur Švarc

Porsche 356 je luč sveta ugledal junija 1948 in koncept je poskus kombiniranja preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, so zapisali pri Porscheju. 357 ima originalne proporce z detajli, ki so usmerjeni v prihodnost.

Avto je praktično povsem gladek, ni kljuk na vratih (te so skrite v zadnji stranski šipi), namesto ogledal so tu kamere, luči in spredaj pa so skrite za perforiranimi površinami.

Ena od posebnosti prvega Porscheja je bila letvica po sredi sprednjega stekla, kar pa pri konceptu niso upoštevali, so pa naredili sprednjo in obe stranski šipi tako, da so zlite in spominjajo na vizir čelade. Koncept je obut v 20-palčna magnezijeva kolesa.

Zunanjost je obarvana v dvobarno shemo z Ice Gray Metallic sivo na celotni površini in Grivola Gray Metallic na sprednjem odbijaču. Zunanjost je označena z velikimi številkami 75 na bokih in spredaj, medtem ko je napis 357 malo manjši pred stranskimi vrati in na zadku.

357 je koncept, kar pomeni, da motor ni pomemben, vseeno pa so za gradnjo avto postavili na osnovo 718 Caymana GT4 RS, ki ima 4-litrski bokser s 362 kW (492 kM), poganja pa ga sintetični bencin.

Koncept bo najprej na ogled na razstavi ob 75-letnici Porscheja v Berlinu do srede februarja, potem pa se bo selil po drugih mednarodnih prireditvah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija