Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nov obraz in priključni hibrid
Prenova: Mercedes Benz GLE
Nov obraz in priključni hibrid
Nov obraz in priključni hibrid
01.02.2023 10:03

Veliki GLE in njegov kupejevski brat sta bila deležna rahle oblikovne osvežitve zunaj in znotraj, obenem pa je bila ta vmesna prenova dobra priložnost, da nekoliko okrepijo motorno ponudbo.

Peter Pirkovič Mercedes

Pravzaprav nekih korenitih sprememb na zunanjosti ni opaziti, izjema so le žarometi z novo LED grafiko, prav tako spremenjena je grafika na zadnjih lučeh. V potniški kabini so Mercedesovi razvojniki vgradili nekaj novih materialov, opazno nov je volan in multimedijski vmesnik MBUX druge generacije, ki uporabniku med drugim omogoča različne prikaze v primeru vožnje po terenu (prikaže naklone, kote nagibanja in kote krmiljenja, hkrati pa omogoča rentgentski pogled na sprednja kolesa na osrednjem zaslonu). Za tiste uporabnike, ki bodo na svojega GLE-ja velikokrat pripeli prikolice, so Mercedesovi inženirji uspeli razviti sistem, ki v navigacijski napravi ponudi najboljšo pot do cilja glede na velikost prikolice.

Nov obraz in priključni hibrid

Največja novost pri Mercedesovemu velikanu je nov priključno hibridni pogon z oznako GLE 400e, kar pomeni, da so Nemci združili kombinacijo dvolitrskega štirivaljnika in elektromotorja, ki razvijata sistemsko moč 280 kW (381 KM). Ta ima vgrajeno 23,3 kWh baterijo, a pri Mercedesu še niso razkrili, kakšen je doseg zgolj na električni pogon. Omeniti velja tudi to, da so vsi ostali motorji opremljeni z 48-voltno blago-hibridno tehnologijo in da imata verziji GLE 53 in 63 S AMG nekaj več navora zaradi sprememb na programski opremi. Avtomobila v prodajne salone pripeljeta aprila, ko bodo znane tudi cene. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija