Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Visoko povpraševanje po Defenderju
Jaguar Land Rover
Visoko povpraševanje po Defenderju
Visoko povpraševanje po Defenderju
05.02.2023 03:59

Jaguar Land Rover ima v tem trenutku okoli 214.000 naročil, približno četrtina jih je za Defenderja. Da bi preprečili zaostanek, so v slovaški tovarni, kjer ga proizvajajo, uvedli še tretjo izmeno.

Urša Prosenjak

Kot večino proizvajalcev so tudi JLR prizadele težave v dobavni verigi, s čemer se je podjetje spopadlo tako, da so dali prednost dražjim modelom, zato v slovaški Nitri proizvodnja ni čutila posledic. Tam sicer sestavljajo tudi model Discovery, ki pa je v četrtem kvartalu lanskega leta dosegel rekordno nizko prodajo.

Defender na drugi strani uspeva bollje kot kadarkoli in je najbolje prodajan model JLR v zadnjih sedmih kvartalih. Kljub temu še vedno ni povsem jasno, ali bo dobil novo goneracijo po trenutni, ki je prišla konec leta 2019. Glede na strategijo Reimagine naj bi potekal razvoj električnega Defenderja. Prav tako pa naj bi električni različici dobila tudi Discovery in Range Rover. Skupno naj bi do konca desetletja Land Rover lansiral šest novih električnih modelov, prvi naj bi luč sveta ugledal prihodnje leto. Jaguar namerava že z letom 2025 postati samo električna znamka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija