Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mercedes ukinja 19 izmed 33 karoserijskih različic
Prenova portfelja
Mercedes ukinja 19 izmed 33 karoserijskih različic
Mercedes ukinja 19 izmed 33 karoserijskih različic
05.02.2023 21:26

Mercedes-Benz bo svojo ponudbo močno oklestil. Izmed 33 karoserijskih izpeljank, ki so trenutno na voljo v Evropi in ZDA, jih bodo ukinili kar 19. Med prvimi se bodo poslovili kupeji, kabrioleti in karavani.

Urša Prosenjak

Naštete karoserijske oblike najmanj prispevajo k skupnemu tržnemu deležu znamke. Konec je z razredom A, kupeji in kabrioleti razredov C in E pa se bodo združili v dva avta, kupe in kabriolet razreda CLE. Razred CLS čaka na svoj konec že tri leta in ga bo naposled dočakal v letu 2024. Po manj kot petih letih na trgu mu bo sledil tudi štirivratni AMG GT. Leta 2026 naj bi hibridnega V8 nadomestil novi baterijski štirivratnik v družbi baterijskega AMG GT kupeja, pa tudi nekoliko prostornejšega AMG SL.

Mercedes je najnovejši GLC predstavil lansko poletje, najnovejši GLE pa pred nekaj dnevi. Nove generacije bosta dobila le kot štirivratna križanca, saj kupejevske oblike ne bodo obdržali v ponudbi.

V Evropi se bo Mercedes poslovil karavana razreda C leta 2028, dve leti kasneje pa bo odšel še karavan razreda E. Naslednja generacija razreda GLA bo dobila baterijski pogon leta 2025 in bo prinesla še zadnji shooting brake v ponudbi. Možno je tudi, da se bosta poslovili tudi liniji GLA in GLB.

Edini nišni modeli, ki jih bo znamka obdržala, so tisti, ki prinašajo zajeten dobiček, kot denimo izpeljanke Maybach in Mythos. Tradicionalni Mercedesovi modeli se bodo osredotočali na razkošje v notranjosti, pa tudi na opcije kot so zmogljivejše baterije in izboljšanje hitrosti polnjena ter daljši doseg.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork05.02.2023 23:33
Klestenje ponudbe se mi zdi smiselno (toliko je že enih izpeljank, da ne veš več, kaj gledaš). Ampak, da je konec z razredom A? Kaj ni, da se CLA globalno prodajajo kot vroče žemlje?
7even7706.02.2023 07:22
Vendarle so si priznali, da je bila modelska kolona le predolga in že nepregledna. Za razred A (pa za CLS, kakor tudi kupejevske SUV-je) se je pa že prej vedelo, da jih ne bo več. Drži, smiselno.
IcEmAn06.02.2023 21:38
Tudi sam pozdravljam to krčenje modelov (ker za vsako (glavno) črko imeti po 5 izvedenk je potem na koncu res že zmeda). Predvidevam pa da je (največji) razlog v krčenju modelov v pomanjkanju čipov - te pa bodo za dražje oz. bolj dobičkonosne modele dobili iz modelov, ki jih v prihodnje ukinjajo. Malo me preseneča ukinjanje karavanov (SB izvzeti) - karavanskih C in E na cestah niti ni tako malo (po občutku še celo več kot limuzin). Ne vem pa, od kdaj obstaja GLA v shooting brake izvedbi.. :)
© Copyright 1999-2023 Avtomanija