Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ko spregledamo znake za zaprto cesto
ZDA
Ko spregledamo znake za zaprto cesto
Ko spregledamo znake za zaprto cesto
07.02.2023 23:16

Opozorilo o zaprtju ceste pred nami ima določen namen. Četudi voznik ne vidi posebnega razloga, da bi znak upošteval, saj s cesto ni videti nič narobe, je pametno zaupati oznakam in verjeti, da zanje obstaja razlog. Kljub temu se najdejo vozniki, ki se morajo o tem prepričati na lastni koži.

Urša Prosenjak

Kalifornijska prometna policija je pred nedavnim na družabnih omrežjih opozorila, da napis »zaprta cesta« ni zgolj priporočilo. V dokaz so objavili fotografijo Honde CR-V, ki je zaradi neupoštevanja oznake končala potopljena v vodi.

A opozorilo ni bilo dovolj. Naslednjega dne je policija objavila sliko popolnoma sesedle ceste z opozorilom, naj vozniki nikar ne poskušajo obvoziti barikad. Cesto so za dodatno varnost opremili še z znaki in barikadami, ki pa niso ustavile voznika Volkswagna Passata, ki je posledično končal v veliki luknji.

Policija je ob tem duhovito zapisala: »Saj to ne more biti res! Nimamo besed. Ko bi vsaj obstajali znaki ali ovire, ki bi to lahko preprečile...« Poleg slike uničenega Passata so objavili še slike znakov.

Le dva dni kasneje se je situacija ponovila. Tokrat znakov ni upošteval voznik Forda F-150, ki je obvozil ovire in zapeljal v luknjo. Niti štirikolesni pogon mu ni pomagal, da bi se rešil iz zagate.

Policija tudi tokrat ni bila prizanesljiva. Voznika so si privoščili na Facebooku. »Spet se je zgodilo. Teh stvari si ne moremo izmisliti. To je bilo 100-odstotno preprečljivo, za to ni izgovora. Znaki so jasni, vidni in nedvoumni,« so zapisali. Nauk zgodbe je torej: če je cesta zaprta, obstaja za to dober razlog.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija