Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Grdobija po japonsko
Mitsuoka Viewt
Grdobija po japonsko
Grdobija po japonsko
20.02.2023 22:16

Mitsuoka je nišna japonska delavnica, ki nove avtomobile predeluje v podobo starih, najnovejši izdelek je kombinacija Toyote Yaris in pra-Jaguarja.

Artur Švarc Mitsuoka

Zadnjič, ko smo precej govorili o njih, je bilo ob lansiranju modela Orochi s Toyotinim V6, ki je bil narejen "od začetka", večina izdelkov pa so v osnovi drugi avtomobili. Podjetje obstaja že od šestdesetih let, kar pomeni, da so naredili že marsikaj in ne boste verjeli, tudi prodaja ni zanemarljiva - Japonci imajo pač specifičen okus. Model Viewt je nastal 1993 in je bil postavljen na Nissana Micro, od zdaj naprej pa bo imel pod kožo Toyoto Yaris. Že tako je Toyotin malček v Evropi prodajan kot Mazda2, zdaj pa ima še tretjo osebnost. Do zdaj so na osnovi Micre pri Mitsuoki prodali 13 tisoč primerkov, tudi četrta generacija Viewt pa ima še vedno oblikovne poteze Jaguarja Mark 2.

Spremenjena zunanjost ima na sprednjem delu okrogle luči in pokonci postavljeno rešetkasto masko, ki izhaja iz britanske luksuzne limuzine iz šestdesetih, avto pa je tudi 7 centimetrov daljši. Nova so kolesa s kromiranimi pokrovi. Na zadku so tokrat okrogle luči, pred tem so bile enake kot pri britanskem originalu - ozke in pokončne.

Na prvi pogled je zelo težko reči, da gre za Toyoto Yaris, kar pa se razkrije v notranjosti, kjer sprememb praktično ni, dodani so le bolj prestižni materiali, namesto Toyotine značke na volanu pa je značka Mitsuoke.

Cena se začne pri 3 milijonih jenov ali okoli 23 tisoč evrih, kar je več kot dvakrat toliko kot pri prejšnji generaciji. Z vso opremo in hibridnim pogonom pa je malček za tiste z zelo specifičnim okusom ocenjen na kar 31.300 evrov.

Mitsuoka je že prej predelal Toyote, na osnovi Corolle so naredili cel kup modelov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs20.02.2023 22:52
Yaris je že itak videti kot kalamar na kolesih. Tole pa... kot ne prav brihten kalamar na kolesih.
aichi20.02.2023 23:20
pač japonci majo radi tak slog, yaris je le kolateral :)
alfafil21.02.2023 08:23
Meni je fora, ali je lepa, hm...
jjs21.02.2023 10:26
Dobre fore so bile zame tiste Nissanove kreacije - Be-1, Pao in S-cargo, Figaro že manj. Tole je pa brez kakršnegakoli smisla za estetiko, ampak ja, po svoje tudi fora. Spomnim se, da je ta firma že delala Micre v stilu Austina 1300 in, če se ne motim, Suzuki Wagon R v obliki katre.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija