Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kia Niro je prva izbira novinark
WWCOTY
Kia Niro je prva izbira novinark
Kia Niro je prva izbira novinark
07.03.2023 12:47

Novinarke, ki sestavljajo žirijo Svetovni avto leta po izboru žensk (Women's World Car Of The Year – WWCOTY), so odločile, da je Kia Niro najboljši avto na svetu za leto 2023. Razglasitev zmagovalca sovpada z mednarodnim dnevom žensk, zelo posebnim dnevom, ne le zato, ker ženskam daje glas, ampak tudi zaradi povezave med avtomobilom in osebno svobodo ter neodvisnostjo.

Urša Prosenjak

V drugem krogu je žirija med zmagovalci kategorij izbrala še absolutnega zmagovalca, ki je osvojil prestižni naziv Svetovni avto leta 2023 po izboru žensk.

 »Letošnji izbor je bil še posebej težek zaradi odlične ravni vseh kandidatov. Vsak izmed finalistov bi si zaslužil zmago,« je povedala Marta Garcia, izvršna predsednica WWCOTY.

Na koncun se je po skrbni analizi tehtnica močno nagnila v prid Kie Niro. Nekaj ​​članic žirije je o zmagovalcu povedalo to:

»Kia Niro prinaša popoln paket, ki je vreden te nagrade. Zaradi številnih možnosti pogona, elegantnega dizajna, tehnologije, ki je enostavna za uporabo, udobnih sedežev in cenovne dostopnosti izstopa med ostro konkurenco,« Elana Scherr, ZDA.

»Kia me še naprej navdušuje. Po modelih EV 6 in Sportage ponuja Kia Niro prilagodljivo vozilo, privlačno obliko, kakovost, razkošje in vrsto motorjev, s katerimi lahko vsak voznik zadovolji svoje potrebe po mobilnosti. Posebej cenim udoben prostor in tehnologijo. Avto, ki ima vse, kar potrebuje, da lahko ugaja.«, Sabrina Parant, Belgija.

»Kia Niro ponuja funkcionalno notranjost, dobre vozne lastnosti in različne pogonske sklope, skupaj s privlačno ceno, zaradi katere je odlična izbira za vsakodnevno vožnjo,« Jil McIntosh, Kanada.

»Novi Kia Niro v veliki meri sledi istemu uspešnemu receptu kot stari Niro z izbiro pogona tako motorja z notranjim izgorevanjem kot tudi popolnoma električnega avtomobila. Do zadnjega leta proizvodnje je bil prvi Niro uspeh brez primere na Nizozemskem. Noben model se ni prodajal bolje. Nestrpno smo pričakovali nov nadgrajeni model, ki ni razočaral. Je naprednejši, bolj eleganten, modernejši, učinkovitejši in nekoliko prostornejši,« Odiel Mennink, Nizozemska.

»Kia Niro je praktičen mali mestni avto, ki vam nudi vse, kar potrebujete, v cenovno dostopnem paketu,« Renuka Kirpalani, Indija.

»Kia Niro je prostoren, eleganten, učinkovit in praktičen avtomobil, ki je s svojo velikostjo, dizajnom in vožnjo pravi trendovski avto,« Petra Mühr, Avstrija.

»Eno najboljših hibridnih vozil z najboljšo zmogljivostjo in dinamiko,« Giovanna Alvarado, Peru.

»Prostoren, praktičen, na voljo z več okolju prijaznimi pogonskimi sklopi (HEV, PHEV in BEV) z nizko porabo,« Solveig Grewe, Nemčija.

»Vozilo, ki bi ga toplo priporočila vsakemu posamezniku ali družini zaradi neskončnega nabora varnostnih funkcij, dolge garancije in prostorne notranjosti, opremljene s sodobno tehnologijo. Vsak starš bi se počutil varno, ko bi svoje otroke vozil naokoli v Kii Niro,« Alix Capper-Murdoch, Ciper.

Glasovanje je nadzorala revizorska družba Grant Thornton, enota Auckland na Novi Zelandiji, ki potrjuje rezultat WWCOTY od ustanovitve izbora leta 2009.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija