Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
BMW M2 kot novi varnostni avto na dirkah MotoGP
Partnerstvo
BMW M2 kot novi varnostni avto na dirkah MotoGP
BMW M2 kot novi varnostni avto na dirkah MotoGP
17.03.2023 11:24

Tesno sodelovanje Dorne in BMW-ja, ki sega v leto 1999, je v letošnjem letu spet postreglo z novo pridobitvijo.

Peter Pirkovič BMW

Za letošnjo sezono dirk kraljevskega motociklističnega razreda so Bavarci za varnostni avto inštalirali povsem novega M2. Opremljen s šestvaljnim bencinskim Twin Turbo 460-konjskim motorjem bo z lahkoto opravljal naloge varnostnega avtomobila na stezah po vsem svetu. Tega so v Munchnu opremili s primerno zunanjo poslikavo, mu namestili signalne luči, varnostno kletko, dirkaške Recaro sedeže s šesttočkovnim varnostnim pasom, gasilni aparat in radijsko zvezo za lažjo komunikacijo z direktorjem dirke.

BMW M2 kot novi varnostni avto na dirkah MotoGP

Poleg novega varnostnega avtomobila BMW M2, flota za letošnjo sezono vključuje tudi številne druge varnostne, medicinske in spremljevalne avtomobile iz programa BMW M, v pripravljenosti pa bo tudi nekaj primerkov BMW-ja M 1000 RR. Prva dirka bo na sporedu zadnji konec tedna v tem mesecu na dirkališču v Portimau.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija