Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Napoved za šesto generacijo L200
Koncepti: Mitsubishi XRT
Napoved za šesto generacijo L200
Napoved za šesto generacijo L200
21.03.2023 15:04

Japonska znamka je na avtosalonu v Bangkoku s konceptom napovedala novo, že sedmo generacijo pickupa.

Artur Švarc Mitsubishi

L200 ali Triotn je na trgu že skoraj 9 let in čas je za novo generacijo. Mitsubishi je tja pripeljal koncept z oznako XRT, ki je sicer zamaskiran v čudni barvni podobi, ki skriva že serijske zunajje površine. Iz fotografij se opazi tudi, da so sprednje luči razdvojene, zadnje pa so kar prelepili s črno. Avto je Mitsubishi napovedal že v začetku marca v okviru načrtov za prihodnost vse do leta 2008. L200 bo poganjal novi dizelski motor, na krovu pa bo tudi nekaj elektrifikacije, morda celo priključni hibrid. Tehničnih podatkov še ni veliko, se pa ve, da bo avto narejen na novi šasiji, ki si jo bo delil z Nissanom Navaro, kar pomeni nekaj daljšo medosno razdaljo in posledično večji keson. Kolesni loki so napihnjeni, za kabino je rollbar, za boljši razgled nazaj pa so tu še malce večja vzvratna ogledala.

Prvič bo novi L200 uporabljen kot prototip pri Ralliartu, s katerim bodo nastopili na Asia Cross Country Rallyju. Serijski model bo šel v prodajo konec tega leta, najprej na azijskem območju, potem pa še drugod po svetu. Za 2025 je napovedana tudi povsem električna različica.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija