Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihaja naslednje leto, stal bo manj kot 45 tisočakov
Premiera: Ford Explorer
Prihaja naslednje leto, stal bo manj kot 45 tisočakov
Prihaja naslednje leto, stal bo manj kot 45 tisočakov
21.03.2023 15:10

Pri Fordu so končno razkrili svojega novega člana električne družine, ki nosi uveljavljeno ime, grajen pa je na platformi Volkswagna.

Peter Pirkovič Ford

Partnerstvo dveh avtomobilskih velikanov je v tem primeru pomenilo, da so Fordovci dobili platformo in vso razpoložljivo tehniko, vložek Američanov pa je bil oblikovanje zunanjosti in potniške kabine ter izbira imena. Obenem bo zanimivo spremljati, kako bodo tega uvrščali v ponudbo ob dejstvu, da je njegov najbližji tekmec Volkswagen ID.4. Namreč, ti so sporočili, da bo ta na kupcem na voljo predvidoma za nekaj manj kot 45 tisoč evrov, medtem ko najcenejša izvedba ID.4 pri nas stane 51 tisočakov.

Prihaja naslednje leto, stal bo manj kot 45 tisočakov

Explorer bo tako prvi električni Ford, ki ga bo Ford proizvajal v tovarni v Kolnu, in hkrati eden od devetih napovedanih električnih modelov v bližnji prihodnosti. Ob prvem razkritju, Fordovci z javnostjo ne delijo natančnih podatkov o pogonu, znano je le, da bo novinec na voljo s pogonom na vsa štiri kolesa ali zgolj na zadnji par koles. Prav tako ni natančnega podatka o baterijah, napovedujejo pa, da bo te možno na hitrih polnilnicah iz 10 na 80 odstotkov napolniti v 25 minutah. 

Prihaja naslednje leto, stal bo manj kot 45 tisočakov

Kar se tiče potniške kabine so pri Fordu zavihali rokave in to zasnovali po svojih merilih. Na sredino armaturne plošče so dodali velik 15-palčni premični zaslon na dotik z naprednim multimedijskim sistemom Sync Move. Zaslon je možno premikati navzgor in navzdol, saj se za njim skriva skrito odlagalno mesto. Obenem so Fordovci uredili še predal za dva pametna mobilnika, ki je opremljen s sistemom brezžičnega polnjenja, za povezovanje teh z vmesnikoma Android Auto in Apple CarPlay pa ni potreben kabel. Kot so zapisali pri Fordu, serijska oprema med drugim vključuje ogrevanje sprednjih sedežev in volana, do kabine pa lahko uporabnik dostopa prostoročno s ključem v žepu, medtem ko se z zamahom stopala pod zadnjim odbijačem samodejno odprejo prtljažna vrata in tako je omogočen dostop do 470-litrskega prtljažnika. 

Prihaja naslednje leto, stal bo manj kot 45 tisočakov

Več drugih podrobnosti, ki so zelo verjetno precej sorodne s Volkswagnom ID.4, bodo pri Fordu razkrivali postopoma v naslednjih mesecih. Avto bo na voljo v dveh paketih opreme, kot Explorer in Explorer Premium, naročila zanj pa bodo trgovci začeli zbirati še letos. Kot obljubljajo, začetna cena zanj bo nižja od 45 tisočakov.

Prihaja naslednje leto, stal bo manj kot 45 tisočakov

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
IcEmAn21.03.2023 19:41
Ampak Ford ima trenutno že v ponudbi Explorerja. A so res tako nesposobni dati novemu avto neko novo ime!?
RedNige521.03.2023 19:48
Jetra
7even7722.03.2023 11:39
Ugibam... Morda bodo pa logotip vizualno samo nekoliko porestilizirali. Podobno ceneno torej, kot se je domislil eden od francoskih proizvajalcev, ko je na tak način "dognal" oznaki MeganE in zdaj kmalu še EspacE.
klemens22.03.2023 15:33
Lep in ni drag.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija