Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Aktivisti napadli Teslin salon v Berlinu
Okolje
Aktivisti napadli Teslin salon v Berlinu
Aktivisti napadli Teslin salon v Berlinu
26.03.2023 19:39

Protestniki so napadli Teslin salon v Berlinu, povod za njihovo dejanje pa naj bi bila visoka poraba vode v tovarni Giga Berlin in uničenje lokalnih gozdov na območju tovarne.

Urša Prosenjak

Aktivisti so zunanjost salona napadli z barvnimi bombami ter nanj nalepili plakate z anitpropagandnimi sporočili, ki so med drugim tudi opozarjala na okoljsko škodo zaradi proivodnje litij-ionskih baterij.

Obenem protestniki zahtevajo od nemške vlade povečano financiranje javnega transporta. Namesto podpore Tesli pozivajo vlado k vzpostavitvi dobro razvitega in brezplačnega javnega prevoza za vse v Berlinu in Brandenburgu.

Aktivisti napadli Teslin salon v Berlinu

»Ponavljajoči posegi v okolje med gradnjo in širitvijo Gigafactory kot tudi ropanje dragocene vode v naši regiji sta zločina. Neokolonializem med rudarjenjem litija v puščavi Atacama v Čilu ogroža preživetje tamkajšnjih prebivalcev. Niti litra vode več za Teslo!« so zapisali.

Giga Berlin obratuje od marca 2022 in trenutno proizvaja po 4.000 primerkov Modela Y na teden. Za tovarno, ki proizvaja avtomobile, je razmeroma trajnostna, saj veliko energije za prozvodnjo zagotovi s pomočjo sončne in vetrne energije, prav tako pa naj ne bi bila tolikšen porabnik vode, kot trdijo okoljevarstveniki. Nedavno poročilo celo navaja, da se poraba vode ne bo povečala niti takrat, ko se bo v kratkem proizvodnja podvojila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs26.03.2023 20:11
Sebe niso priklenili? A ja, so pozabili prinesti kahlice s sabo. In zdaj so našli aktivisti razlog, da ne marajo EV. Jutri bodo našli razlog, da ne marajo niti vlakov niti busov nit tramvajev. Za vsak "problem", ki ga bodo iznesli, se bo takoj našlo par milijonov našega davkoplačevalskega denarja, da se jih pri tem podpre. In v tem je ves vic.
rovokopac27.03.2023 12:28
To je zato, ker so na oblasti politiki, ki ne upajo reči dovolj in sprejeti hude kazni za vsemogoče zblojence.
skrivo27.03.2023 12:54
Tile se točno ve od koga so plačani. Tovarne od Mercedesa, VWja, BMWja,... pa ne potrebujejo vode, samo Tesla rabi mal vode... To so eko teroristi ne pa aktivisti. Če bi jim pa Tesla dala nekaj keša za npr. neko študijo narediti, potem bo bili pa tiho.
klemens27.03.2023 13:47
Hja, verjetno tile aktivisti na dopust šibnejo z letalom, tipkajo po ajfonu pripeljanim iz Kitajske, vozijo se verjetno ne v Golfu 2 diesel, tuširajo se ne samo 1x na teden...
alfafil27.03.2023 13:52
Protesti so že upravičeni, samo, žal tudi te zlorabljajo razni politiki in lobiji.
macolar27.03.2023 15:18
Zadnje čase protestira vsak ki ima 5 minut časa.
alfafil27.03.2023 20:57
Ja, prej je bilo vse OK. ;)
macolar28.03.2023 09:18
Ko se podnebni aktivist prilepi na asfalt in flaško sekundnega lepila odvrže v drenažni kanal veš koliko je ura. In veliko protestnikov je takih. Protestirajo ker so plačani da delajo zdraho, ali pa se nimajo kam dat.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija