Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Radikalne spremembe na pol poti
Prenova: Hyundai Sonata
Radikalne spremembe na pol poti
Radikalne spremembe na pol poti
27.03.2023 08:49

Čeprav Sonate pri nas ni že vrsto let, so Korejci avto, ki se prodaja drugod, ne samo osvežili na polovici osme generacije, ampak ga celo radikalno predelali.

Artur Švarc

Pri prenovah običajno vidimo spremenjene luči, elemente na sprednjem odbijaču in kako malenkost v notranjosti. Hyundai se pri Sonati ni držal standardne filozofije, pač pa je Sonato konkretno spremenil. Največje spremembe so na nosu, kjer na zgornjem delu odbijača teče LED trak čez celotno širino avtomobila, podobno kot pri novi Koni. Nova so 19-palčna kolesa, nove in nižje so luči zadaj, značka H pa se je prestavila nižje pod LED trak na pokrovu prtljažnika. Obe različici, običajna in N Line imata tudi spremenjen zadnji odbijač, ki avtomobilu daje bolj agresivni videz.

Še več sprememb je v notranjosti. Po vzoru številnih drugih proizvajalcev ima tudi Sonata zdaj dva 12,3-palčna zaslona, spojena v eno, rahlo ukrivljeno celoto. Selektor prestav so premaknili na volan, da bi sredinska konzola dobila bolj čist videz. S tem se je podaljšalo tudi naslonjalo za roko. Novo Sonato bo Hyundai najprej pripeljal na seulski Mobility Show, kjer bodo verjetno razkrili še tehnične specifikacije, avto naj bi dobil zdaj tudi štirikolesni pogon.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs27.03.2023 09:39
Ne vem, ali sem edini, ki stvari takom vidi, ampak oblika Ioniq5 jim je res uspela. Od tedaj pa kar nekaj bluzijo in mešajo stile. Niti Kona niti tole se mi ne zdi prav posrečeno.
klemens27.03.2023 10:31
Meni je tale Sonata všeč. Je pa res, da imajo kar nekaj slogov, Ioniq5 mi je top, Ioniq6 katastrofa. Novi Santa fe bo škatla... Bomo videli.
aichi27.03.2023 10:52
Res je lepa ja!
avrelij27.03.2023 13:49
Samo verjetno, da se pri nas verjetno ne bo prodajala. Gre za segment D, kjer naš Hyundai dealer že nekaj časa nima ponudbe. Pri nas bi bil malo zanimiv samo če bi bil karavan, pa še to ne bi bile velike številke ker jih imamo stereotipno (zmota) za nizkocenovno znamko in padamo na nemške dizle. Tudi bližnji sorodnik i40 se v limuzinski obliki ni pojavljal pogosto. Je pa na isti osnovi Santa Fe, ki se pri nas prodaja neprekinjeno ves čas na račun popularnosti SUV-ov. Tudi meni je všečen skupaj z Ioniq-om 5, za razliko od Ioniq-a 6. Ampak se človek hitro navadi, sploh ker mu napovedujejo nizko porabo (tudi) na račun oblike. Če je bil običajni Ioniq med EV rekorderji porabe, ga naj bi šestica posekala.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija