Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Aplikacija za prijavo prometnih prekrškov
Rešitev
Aplikacija za prijavo prometnih prekrškov
Aplikacija za prijavo prometnih prekrškov
27.03.2023 20:53

V Veliki Britaniji bodo lansirali aplikacijo, ki bo olajšala prijavo prometnih prekrškov. Uporabniki bodo lahko z eno potezo poslali video dokaze o 21 različnih prekrških.

Urša Prosenjak

Aplikacija dashcamUK bo snemala dogajanje v prometu kot katerakoli druga kamera na armaturni plošči, vendar se bodo posnetki sproti brisali, da ne bodo zasedali prostora v napravi. Če bo uporabnik opazil prekršek, bo z dotikom zaslona lahko avtomatsko shranil posnetek in ga nato naložil na portal policije, pri čemer bo celoten postopek trajal manj kot minuto.

Poleg snemanja in shranjevanja videa bo aplikacija lahko tudi izračunala hitrost drugih vozil, uporabniki pa bodo lahko posredovali dokaze o 21 različnih prekrških. To pomeni, da bodo lahko prijavili voznike, ki so prevozili rdečo luč, niso pravilno nakazali smeri ali pa so med vožnjo uporabljali telefon. Avtorji aplikacije zagotavljajo, da je njena uporaba enostavna in varna ter ne šteje kot uporba telefona med vožnjo.

Aplikacijo dashcamUK je razvil Oleksij Afonim, programer ukrajinskega rodu, ki je se pri tem posvetoval s policijo, da bi zagotovil čim večjo uporabnost aplikacije, hkrati pa je preveril tudi zakonsko podlago, ki bo omogočala veljavnost video dokazov na sodišču.

Brezplačna aplikacija bo najverjetneje povzročila porast prijav prometnih prekrškov, zavedanje o tem, da so njihove morebitne kršitve vsem na očeh in bodo z aplikacijo vidne tudi policiji, pa naj bi pri voznikih vodilo tudi v bolj dosledno upoštevanje prometnih predpisov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil27.03.2023 21:02
Vsaka stvar ima dve plati. Ne vem katera mi je manj všeč. Ali pa bolj.
zraice27.03.2023 21:07
To bi tudi pri nas rabili, ko se avti brez zavornih luči zavirajo ali pa ko tamiči črno kadijo,...
odbiti_val28.03.2023 14:53
In to naj bi umirilo BMW-jiste? Ne verjamem.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija