Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ocean obljublja rekordni električni doseg
Fisker
Ocean obljublja rekordni električni doseg
Ocean obljublja rekordni električni doseg
29.03.2023 20:43

Ameriško start up podjetje Fisker je sporočilo, da je njihov model Ocean med vsemi SUV-ji v Evropi dosegel največji domet z enim polnjenjem.

Urša Prosenjak

Ocean, ki ga proizvajajo na v Grazu v Avstriji, je po WLTP ciklu dosegel 707 kilometrov dometa z enim polnjenjem, kar je več kot ponuja katerikoli drug električni SUV na evropskem trgu. Fisker je preračunal, da bi tako njihov električni terenec lahko brez postankov pripeljal iz Pariza v Frankfurt, pri čemer bi mu še ostalo nekaj dosega.

Predvidoma bo Ocean prejel evropsko homologacijo do 28. aprila 2023, kmalu za tem pa bodo sledile tudi prve dobave. Že 11. aprila se bosta odprla prva Fiskerjeva evropska centra na Dunaju in v Kopenhagnu, do konca leta pa bo sledilo še več centrov in salonov po vsej Evropi.

Trenutno je Fisker Ocean na voljo za konfigurcijo in rezervacijo na spletni strani podjetja v treh različicah, Sport, Ultra in Extreme, podjetje pa tudi navaja, da so nekatere različice na več trgih že razprodane. Najverjetneje gre za različico ob začetku prodaje Ocean One, ki je omejena na 5.000 primerkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo29.03.2023 22:14
Obetavno, edino kvaliteta tega kar pride iz Magne je večkrat bolj tako tako. Držim pesti, da bo tokrat drugače.
alfafil30.03.2023 00:43
Torej so odpravili težave z elektroniko?
Sledge_Hammer30.03.2023 11:34
a je lahko kvaliteta slabša od Tesle, glede na to da delajo mercedese, bmw-je, jaguarje, toyote,...
skrivo30.03.2023 20:57
Sledge_Hammer: Jaguarji iz Magne so bolj kot ne katastrofa. A imaš Teslo ali samo trolanje bereš? No, stare Tesle S so imele kar nekaj težav, ki so jih rešili, podobno je bilo z X-ko, ta prve Tesle 3 so bile že boljše, a se je tu in tam še vedno pojavila kakšna bolj mehanska težava, to kar pa sedaj prihaja iz Teslinih tovarn je pa inženirska pornografija; bolano dobra toplotna črpalka, noro dober izkoristek pogonskega sklopa (moči je itak preveč), redundantni računalniški sistem (če en vodno hlajen Ryzen procesor crkne, še vedno vse dela, podobno kot v raketah), najboljši možen sistem regulacije temperature baterije,.....; imam Y-ko 2022 iz Giga Shanghai in avto je perfekten, vse na svojem mestu, niti najmanjšega felerja, infotaiment brez napake, itd. Zadnja prema je že giga odlitek aluminijeve zlitine, ki ne korodira, spredaj moja še nima giga odlitka, une ki sedaj prihajajo iz Nemčije pa ga že imajo. Če pa na netu nekdo napiše, da mu je Tesla crknila, ali pa da nekaj nekje visi ali škripa, je pa nekaj res, drugo pa plačana anti propaganda, v bistvu ne veš kaj je res; ampak teh prispevkov kako renomirani avtomobili crkujejo je povsod polno in če bi samo to gledal, potem nobenega avta ne bi kupil, ker prej ali slej na vsakemu kaj crkne.
Makaronar31.03.2023 06:33
Tesla je ameriski pol-izdelek, za katerega so nekateri pripravljeni seci globoko v denarnico ali pa celo lizing..
skrivo31.03.2023 13:35
Makaronar: če tako meniš, nič zato, boš pač kupil dražji nemški ali francoski ali japonski arhaični stroj in boš globoko v sebi prepričan, da si dobil najboljše možno za svoj denar - v resnici bodo pa poleg Tesle zelo kmalu kitajski super vozovi na 4 kolesih z naskokom posekali vse kar bodo imeli za ponudit stari avtomobilski proizvajalci s tradicijo. Ampak vedi, da se časi spreminjajo, včasih je bil televizijski sprejemnik Blaupunkt pojem, danes ga ni nikjer več...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija