Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prenova za največji evropski SUV
Prenova: VW Touareg
Prenova za največji evropski SUV
Prenova za največji evropski SUV
24.05.2023 09:47

Volkswagen je Touaregu nataknil nov nos, spremenil zadek in še nekaj malenkosti.

Artur Švarc VW

Predvsem luči so močno spremenjene. Zgornji del matričnih žarometov je ostal na mestu, ima pa novo optiko s tremi elementi v obliki črke L. Spodnji del žarometov, dnevne LED luči iz petih elementov, pa je izginil in postal ožji, zdaj je to svetlobna letvica, ki gre od skrajnega roba žarometov čez celo masko na drugo stran, prekine jo le Volkswagnov logotip. Tudi novo oblikovana maska s prečnimi letvicami je razširjena in se optično nadaljuje pod same sprednje luči. 

Črka L se nadaljuje tudi v novih zadnjih lučeh, ki so optično združene pod enotno plastiko čez vrata prtljažnika, kjer teče tudi rdeči LED trak, vmes pa je osvetljen logo. Seveda ne manjkajo niti optične spremembe obeh odbijačev in nov nabor platišč. Notranjost je precej manj spremenjena, za volanom so digitalni merilniki s 30,5 centimetrsko diagonalo, osrednji zaslon infotainmenta pa ima 38 centimetrov. VW to imenuje Innovision Cockpit, prenovljen pa je tudi softver. Uporabnikom so zdaj na voljo novi USB-C priključki.

V motorizaciji najdemo tudi najmočnejši R eHybrid, ki ima 3-litrski V6 TSI z 250 kW (340 KM) in še pomoč 100-kilovatnega elektromotorja, skupaj 340 kW (462 KM) in 700 Nm. Običajni eHybrid je navit na nekaj manj, 280 kW (380 KM).

Tu je tudi 3-litrski V6 brez hibridnega dodatka in 3-litrski V6 TDI z dvema variantama moči (170 ali 210 KW), medtem ko se V8 TDI, ki je bil še na voljo na nekaterih trgih, ne bo vrnil. Vse različice so opremljene s štirikolesnim pogonom in osemstopenjsko avtomatiko.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens24.05.2023 10:41
Zanimiv avto. Predhodniki so se dobro prodajali in sem jih veliko videl na naših cestah. Za trenutno generacijo pa lahko rečem, da vidim mogoče enega tedensko. V tujini jih je veliko, zanimivo da pri nas ne gre.
Sledge_Hammer24.05.2023 11:02
modremu na zadnji sliki, vsi nasledniki glede terenskih zmogljivosti ne pridejo niti do gležnjev
7even7724.05.2023 18:41
Pri nas ga je, seveda, videti manj, kot v (severni) soseščini. Ni ravno cenovno ugoden in potem ljudje mislijo, da se pa ja spodobi kupovati njegove derivate (Cayenne, Q7, Bentayga…), dasiravno je tole, cenovno spet in med primerljuvimi, precej realno postavljen avto - nekoliko precenjeno je kvečjemu sorodstvo.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija