Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prodaja modelov z notranjim izgorevanjem bo v naslednjih dveh letih rasla
Ford
Prodaja modelov z notranjim izgorevanjem bo v naslednjih dveh letih rasla
Prodaja modelov z notranjim izgorevanjem bo v naslednjih dveh letih rasla
26.05.2023 00:39

Kljub splošni rasti prodaje električnih vozil Ford pričakuje, da se bo prodaja in stopnja dobička njegovih modelov z notranjim izgorevanjem v naslednjih dveh letih povečala.

Urša Prosenjak

Na dnevu kapitalskih trgov, dogodku, namenjenim vlagateljem in medijem, je vodja oddelka za motorje z notranjim zgorevanjem Ford Blue, Kumar Galhotra, poudaril, da se bodo stopnje dobička do leta 2026 dvignile s sedanjih 7,2 odstotka na vsaj 10 %. K dvigu prispevae Fordova osredotočenost na dobičkonosne segmente vozil, kot tudi nizkocenovne različice njegovih vozil z visokimi maržami, kot je Ford Ranger Raptor.

Galhotra priznal, da bodo Fordov obseg in dobičkovne marže po letu 2025 verjetno začeli upadati z naraščajočim povpraševanjem po električnih vozilih.

Ford Blue ne išče le načinov za povečanje dobička z visoko maržo in nizkocenovnimi derivati, ampak Galhotra je ugotovil, da ima Ford letos že 500 milijonov dolarjev prihrankov z izboljšanjem učinkovitosti proizvodnje in zmanjšanjem kompleksnosti delov. To je še posebej očitno pri F-150, ki ima 2400 delov manj kot predhodni model. Zmanjšano je tudi število razpoložljivih konfiguracij Explorerja.

Med nedavnim srečanjem delničarjev je Ford tudi razkril, da bo kmalu prešel na oblikovanje cen brez pogajanj, da bi se izognil trgovskim pribitkom. Izvršni direktor Jim Farley je tudi dejal, da Ford pričakuje, da bo v letu 2023 cene znižal za 5 % ali več.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija