Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvi Aston Martin DB12 prodan za vrtoglav znesek na dobrodelni dražbi
Dobrodelnost
Prvi Aston Martin DB12 prodan za vrtoglav znesek na dobrodelni dražbi
Prvi Aston Martin DB12 prodan za vrtoglav znesek na dobrodelni dražbi
28.05.2023 19:49

Manj kot 48 ur po uradni predstavitvi Aston Martina DB12 je bil prvi primerek prodan na dobrodelni dražbi v Cannesu v Franciji.

Urša Prosenjak

Prvi super tourer na svetu, kot Aston Martin opisuje DB12, je bil prodan za 1,3 milijona funtov med zvezdniškim dogodkom amfAR Gala Cannes v korist Fundacije za raziskave aidsa. Vozilo sta na oder pripeljala Eva Longoria in James Marsden, dogodku pa so se pridružile tudi znane osebnosti iz sveta zabave, umetnosti in mode. Superšportnik ni samo prvi iz proizvodnje DB12, temveč ga bosta krasila tudi podpisa dirkačev Formule 1 iz ekipe Aston Martin Lancea Strolla in Fernanda Alonsa.

Drugi posebni dodatki edinstvenega DB12  vključujejo detajle Q by Aston Martin, kot sta posebna značka in vezenje na naslonu za glavo. Posebna tablica na notranji strani pragu bo prikazovala zgodovino vozila.

»Aston Martin je navdušen, da je podprl amfAR Gala Cannes. Izjemen znesek kaže ne le na radodarnost udeležencev dogodka, pač pa tudi navdušenje nad novim DB12 in edinstvenimi ultra-luksuznimi in visoko zmogljivimi vidiki tega modela,« je povedal Lawrence Stroll, predsednik Aston Martina.

Redna proizvodnja se bo začela v tretji četrtini letošnjega leta, podatki o ceni pa so še neznanka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija