Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alonsov Ferrari Enzo bo dosegel ceno najmanj 5 milijonov evrov
Dražbe
Alonsov Ferrari Enzo bo dosegel ceno najmanj 5 milijonov evrov
Alonsov Ferrari Enzo bo dosegel ceno najmanj 5 milijonov evrov
31.05.2023 10:00

8.junija bo v Monte-Carlu potekala posebna dražba, kjer bodo med drugim naprodaj tudi ultimativni super športnik, ki je v lasti enega najbolj priljubljenih F1 dirkačev zadnjega časa.

Peter Pirkovič IG

Veteran kraljice avtomobilskega tekmovanja Fernando Alonso je že dolga leta ponosen lastnik rdečega (Rosso Corsa) Ferrarija Enza s šasijo številka 1, ta pa ima prevoženih le 4800 kilometrov. Ker gre za izjemno redkost, je temu primerno visoka tudi pričakovana končna cena. Po napovedih poznavalcev bo skoraj zagotovo višja od 5 milijonov evrov. Trenutni opis ne razkriva, od kdaj je Alonso lastnik tega Enza, saj je za Ferrarijevo moštvo vozil med leti 2010 in 2014, Enza pa so sestavljali veliko prej in sicer od 2002 do 2004. Prav tako ni znan razlog, zakaj se bo Španec, ki je danes tovarniški F1 voznik Aston Martina, odrekel takšnemu dragulju. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MonacoCarAuctions (@monacocarauctions)

 

Ferrari Enzo ima vgrajen šestlitrski V12 motor, ki razvija 651 konjev, skupno pa so v tistem kratkem obdobju v Maranellu izdelali le 399 primerkov. Omeniti velja tudi to, da Alonso ni edini F1 dirkač, ki ima Enza v svoj garaži. Zelo verjetno je ta še vedno del avtomobilske zbirke Michaela Schumacherja, čeprav ga je njegova družina leta 2017 želela prodati v paketu z modelom FXX.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija