Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mali električni malček bo Topolino
Fiat
Mali električni malček bo Topolino
Mali električni malček bo Topolino
31.05.2023 11:58

Citroen ima Amija, Opel Rocks Electric, Fiat pa je pokazal prvo fotografijo mestnega malčka, ki bo imel slavno ime - Topolino.

Artur Švarc

Medtem ko sta si Oplov in Citroenov model precej podobna, je Fiat na isti platformi uspel pripraviti drugačen in iz zgodovine prepoznaven obraz. Mišek je mikro električni avto, ki ga lahko vozijo tudi 16-letniki z izpitom za moped, Fiat pa razen fotografije ni razkril veliko o tehnikalijah, čeprav so te bolj ali manj znane. Citroenov in Oplov primerek poganja 6 kW elektromotor, baterija s 5,5 kWh pa zadošča za doseg 75 kilometrov v mestu. Fiat je navdih za Topolina našel pri Fiatu 500 Jolly , ima platneno streho, namesto vrat pa je med stebričkoma razpeta vrv. Ime Topolino je prav tako že staro - Fiat je model izdeloval med 1936 in 1955 in z njim motoriziral velik del Italije in sosednjih držav, narejenih je bilo več kot pol milijona primerkov.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil31.05.2023 12:44
Najlepši, škoda če ne bo vrat (in stekla).
© Copyright 1999-2023 Avtomanija