Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Morilski Taycan s konicami
Umetnost
Morilski Taycan s konicami
Morilski Taycan s konicami
05.06.2023 00:57

Na Švedskem so predstavili unikatno umetniško različico električnega Porschejevega modela Taycan.

Urša Prosenjak

Imenuje Assasin, gre pa za stvaritev mladega švedskega umetnika Fabiana Bergmarka Nasmana, ki je za festival Porsche Scopes Taycana okrasil s konicami. Na karoserijo jih je prilepil natanko 73.

Avto seveda ni primeren za na cesto, težko bi prestal varnostne standarde, predstavljal bi resno nevarnost v primeru trka s pešcem, poleg tega pa konice močno vplivajo na aerodinamiko, to pa pomeni tudi večjo porabo in manjši doseg. Vendar namen Assasina ni prevozno sredstvo, pač pa je umetniška instalacija, ki po besedah ​​avtorja »postavlja pravila, kako pristopiti k objektu, katerega površino prekrivajo konice«. Umetnik pa se tej temi ni posvetil le v tem primeru, pač pa jo uporablja tudi pri drugih stvaritvah.

Avto je pritegnil številne poglede na velikem razstavnem prostoru, postavljenem v zapuščenem gospodarskem objektu, kjer je v tridnevnem dogodku razstavljalo 65 umetnikov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens05.06.2023 13:11
Te konice meni delujejo kot okli ali rogovi.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija