Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Corsa ostaja vsaj še eno generacijo, a le na elektriko
Opel
Corsa ostaja vsaj še eno generacijo, a le na elektriko
Corsa ostaja vsaj še eno generacijo, a le na elektriko
06.06.2023 19:15

Opel ostaja zvest segmentu B in bo obdržal Corso vsaj še eno generacijo.

Urša Prosenjak

Novico je potrdil glavni oblikovalec Mark Adams, ki je ob prenovi trenutne generacije razkril, da bo kasneje v tem desetletju Corsa dobila naslednico, ki bo na voljo izključno kot električni avto.

Za razliko od nekaterih konkurentov, kot je na primer Ford, ki opušča Fiesto, bo Opel pod okriljem Stellantisa obdržal svojega malčka, saj bo postavljen na koncernsko platformo, ki si jo deli s Peugeotom 203, na njej pa bodo še prihajajoči Citroen C3, Lancia Ypsilon, še neimenovan Fiatov model in več terencev segmenta B.

Adams je izpostavil, da Stellantis zagotavlja znamkam platformo, na katero lahko nato dodajo svoje lastne posebnosti. Dodal je še, da bo Corsa ostala tesno povezana s koncenrskimi sorojenci, vendar kupci tega ne bodo opazili, saj bo vsak model imel svoje značilnosti na področjih, ki so pomembna za uporabnika.

Naslednja generacija Stellantisovih malčkov bo zgrajena na platformi STLA za majhna vozila, ki bo nadgradnja širše uporabljane CMP in eCMP. Opel se je zavezal k popolni elektrifikaciji ponudbe do leta 2028, kar pomeni, da bo nova generacija Corse izključno električna.

Trenutna generacija je bila lansirana leta 2019, letos je doživela prednovo sredi cikla, zato je pričakovati, da bo nova, povsem električna generacija prispela nekje okoli leta 2027.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7708.06.2023 11:12
"... da bo Corsa ostala tesno povezana s koncenrskimi sorojenci, vendar kupci tega ne bodo opazili..." Resno? Torej tako, kot je to že zdaj "neopazno"? No, saj, tale zdajšnji "Opel" 208 bo tudi v prihodnje natančno tak, kot bo določil krovni lastnik in nikakor drugačen. Mislim, smešno no, res - "... kupci tega ne bodo opazili..."... Le za koga imajo te svoje kupce?!?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija