Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ohranjanje DNK znamke je pomembno
Ferrari
Ohranjanje DNK znamke je pomembno
Ohranjanje DNK znamke je pomembno
07.06.2023 20:50

Po rekordnem letu 2022 se Ferrari pripravlja na električno prihodnost.

Urša Prosenjak

Ferrari je po rekordnem lanskem letu, v katerem je prodal 13.221 avtomobilov, pred nekaj tedni na milanski borzi prehitel svojo nekdanjo matično družbo Stellantis. Glede na to, da gre proizvajalcu luksuznih avtomobilov bolje kot kadarkoli prej, si vodstvo želi, da stvari ostanejo takšne, kot so.

Ko so izvršnega direktorja Benedetta Vigno vprašali, ali razmišlja Ferrari o nakupu drugih proizvajalcev superšportnikov, je odvrnil, da takšna poteza ne bi bila smiselna. Dodal je, da bo Ferrari še naprej ohranjal partnerstva z drugimi podjetji, vendar je poudaril, da je pomembno, da znamka ohrani svoj DNK. Ob koncu letošnjega leta se Ferrariju sicer izteče obstoječa pogodba o dobavi motorjev Maseratiju, nove pogodbe pa ne bodo sklenili.

Ferrari bo do konca leta predstavil tri nove modele, vključno z novo različico SF90, ki bo morda nosil oznako LM kot Le Mans in zamenjavo za 812 Superfast. V letu 2025 prihaja tudi prvi električni Ferrari, tovarna, v kateri ga bodo izdelovali, pa naj bi bila pripravljena že prihodnje leto junija. Do leta 2026 bo imelo pogon z notranjim izgorevanjem le še 40 odstotkov modelov, 55 odstotkov bo hibridov, 5 odstotkov pa bo predstavljala elektrika. Do leta 2030 naj bi se razmerje še spremenilo, termičnih motorjev naj bi bilo le še 20 odstotkov, hibridni in električni avtomobili pa naj bi predstavljali vsak po 40 odstotkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija