Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nov poklon Ponyju
Hyundai
Nov poklon Ponyju
10.06.2023 00:54

Hyundai se je z novo razstavo v Seulu poklonil zgodnjim letom znamke.

Urša Prosenjak

Na razstavi, ki so jo poimenovali »Pony, brezčasni«, bodo na ogled koncept N Vision 74 in drugi zgodovinski artikli. Razstava sovpada z objavo knjige in serije revij, ki se osredotočajo na model Pony, ki je bil prvi neodvisno razvit korejski avto.

Razstava prikazuje zgodovino Ponyja na različnih ravneh in vključuje arhivsko gradivo. Direktor Hyundaia Jaehoon Chang je ob tem izrazil upanje, da bo razstava omogočila ljudem spominjanje preteklosti in jim ponudila navdih za prihodnost.

Hyundai je lansko leto predstavil koncept N Vision 74, ki je bil pozitivno sprejet, pojavila pa so se nasprotujoča si poročila o tem, ali bo model retro videza sploh kdaj prišel v proizvodnjo. Je osupljiv poklon izvirnemu Ponyju z nekaj visokotehnološkimi dodatki, vendar je Hyundai sredi maja sporočil, da ga ne namerava izdelati. Izjavo je le nekaj dni kasneje omilil glavni kreativni direktor Luc Donckerwolke, ki je v intervjuju dejal, da ima podjetje resne namene glede prihodnosti modela.

»Hyundai Motor slovi po sprejemanju drznih izzivov in nenehnem prizadevanju za inovacije,« je dejal Chang. Podjetje je v preteklosti sprejelo drzne oblikovalske odločitve in velika verjetnost je, da bo Pony navdihnil tudi prihodnje modele. Razstava o njegovi zgodovini pa je že odprta za javnost in bo na ogled še do 6. avgusta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs10.06.2023 09:20
Pa tak poklon, da mu še kolesnih pokrovov ne privoščijo. Luc, alstublieft, isti so kot na tedanjem Fordu Cortini, tako da jih res ne bo problem najti!
© Copyright 1999-2023 Avtomanija