Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Športnejša različica ID.2
Koncepti: Volkswagen ID.GTI
Športnejša različica ID.2
03.09.2023 22:37

Volkswagen je predstavil novi konceptz ID.GTI, ki je pravzaprav nekaj znanega, pa tudi nekaj novega.

Artur Švarc

Že ime je do zdaj nekaj še nevidenega pri Volkswagnu. Sestavljeno je iz oznake ID, ki se daje električarjem in starega dobrega GTI, ki je bil do zdaj rezerviran za bencinsko gnane zverine, medtem ko je bil GTE pripet na priključne hibride, naviti različici ID.4 in ID.5 pa sta dobili oznako GTX. Pri Volkswagnu so povedali, da je GTI rezerviran za filozofijo originalnih nosilcev te označbe, gre za navite kombilimuzine (znane tudi kot 'hot hatch'), kar ima kar nekaj logike, saj se GTI nikoli ni nalepil na Tiguana, T-Roca ali Passata. GTI je torej rezerviran - za kompaktne bombe. 

ID.GTI je nadgrajeni in marca letos predstavljeni ID.2all, mali kompaktni avto dimenzij Pola s kratkim, a dodelanim podvozjem, dobrimi proporcami in umirjeno notoranjostjo. GTI je tu služil kot logina nadgradnja, ki so jo dizajnerji pri Volkswagnu izbrskali v preteklosti.

Športnejša različica ID.2

Koncept je bil pripravljen v paru v diamantno srebrni in marsovsko rdeči barvi, ki sta se začeli prav pri prvem Golfu GTI. Pravzaprav so vsi elementi nekako povezani s pol stoletja starim predhodnikom, od rdečega roba s črno črto pod masko, do spodnjega dela odbijača, ki je referenca na mini spojler spredaj pri prvem GTI.  Kolesni loki so odeti v črno kot pri prvih treh generacijah Golfa GTI, notranjost pa ima nekaj retro posegov, med katerimi istopa vrtljivi selektor v obliki žogice za golf. Aja, kje smo že imeli to? Seveda se spomnete - na prestavni ročici mnogih GTI-jev.

V dolžino koncept meri okoli 4,10 metra in ni samo vaja iz oblikovanja, pač na naj bi luč sveta ugledal čez tri ali štiri leta kot športna različica ID.2, ki bo vstopni električni Volkswagen in seveda postavljen na platformo MEB, s pogonom spredaj. Volkswagen performančne in tehnične številke (še) skriva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo03.09.2023 23:48
Super izgleda.....dajte ID.2 in tole GTI verzijo čimprej na trg za od 25k€ naprej kot ste napovedati in jih ne boste dohajali delat, garantiram!
7even7704.09.2023 05:25
Izvirno, pa tudi všečno. Zelo. A ne za 25t€ - ker za tak denar niso napovedali, katera različica bo imela to ceno (seveda in "najbrž" izhodiščna), zelo verjetno ali skoraj gotovo pa ne tale, ki jo gledamo tule (kot koncept).
alfafil04.09.2023 17:20
Saj, osnovna različica bo od 25 naprej (sicer močno dvomim). Upam, da bo imela vsaj 150 KM in realnih 400 km dosega. Eh, koga jaz slepim?
IcEmAn04.09.2023 21:46
Polo GTI je 31,5k € (že povsem osnovni Polo se oglašuje za drobiž pod 20k €), tako da si lahko predstavljate, kje bi lahko bila cena serijskega ID.2 v GTI različici. Če bo pod 35k €, bom zelo presenečen.
IcEmAn04.09.2023 22:00
Da pa so na električni model dali oznako GTI, je pa jasno, da so spoznali, da so z oznako GTX za*ukali in tega ne priznajo. Za moje pojme so zafrknili že pred leti, ko so PHEV Golfu 7 dali oznako GTE in ne npr. GTH.
skrivo04.09.2023 23:14
Mašinaman: najbolj so pa brcnili mimo, ko so eGolfa opustili in šli delat ID.3. Js bi na njihovem mestu pustil ime eGolf ali Golf electric ali nekaj Golf pa četudi bi imel obliko sedanjega ID.3. Ne vem zakaj so šli to uničit, preprasto ne razumem kako jim ni jasno, da je Golf verjetno najbolj znano ime za avto v zgodovini avtomobilizma. Se še spomnim, ko so bili avtomobili v Salomonovem oglasniku po znamkah napisani potem je bila pa rubrika Golf za sebe :)
alfafil05.09.2023 09:03
Lep primer je Seat-Cupra, pa jih očitno ni dovolj izučilo.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija