Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Stellantis širi proizvodnjo v Južno Afriko
Načrti
Stellantis širi proizvodnjo v Južno Afriko
14.09.2023 18:47

Stellantis načrtuje obsežno investicijo v razvoj nove tovarne avtombilov v Južni Afriki. Koncern se je pri tem povezal s tamkajšnjo korporacijo za industrijski razvoj in ministrstvom za trgovino, industrijo in konkurenco.

Urša Prosenjak

Po poročanju Bloomberga je Stellantis letos pomladi podpisal memorandum o soglasju z južnoafriško vlado, minulo sredo pa so na sestanku, ki sta se ga med drugim udeležila glavni operativni direktor Stellantis za Bližnji vzhod in Afriko Samir Cherfan in južnoafriški minister za trgovino in industrijo Ebrahim Patel, dorekli še zadnje podrobnosti.

Tovarna bo zgrajena v posebni ekonomski coni blizu pristanišča Ngkura in Port Elizabeth v provinci East Cape, kjer imajo tovarne Mercedes-Benz, Volkswagen in Ford. Stellantis bo v svoj prihodnji obrat vložil okoli 160 milijonov dolarjev, tovarna pa naj bi bila dokončana do konca leta 2024 in bi lahko proizvedla 90.000 avtomobilov na leto.

Podatki Automotive Business Council kažejo, da je avtomobilska industrija lani ob podpori državnih spodbud predstavljala 4,9 odstotka bruto domačega proizvoda Južne Afrike in 12,4 odstotka izvoza, proizvajalci pa so neposredno zaposlovali približno 110.000 ljudi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija