Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Znano ime prvega Xiaomijevega avtomobila
Nove znamke
Znano ime prvega Xiaomijevega avtomobila
15.09.2023 22:42

Xiaomi se pripravlja na serijsko proizvodnjo svojega prvega avtomobila, znano pa je tudi že ime.

Urša Prosenjak

Kitajska tehnološka podjetja napovedujejo vstop v avtomobilsko industrijo, Xiaomi pa je z realizacijo svojih načrtov najdlje. Pred dvema letoma so napovedali proizvodnjo svojega prvega modela, v začetku letošnjega leta pa predstavili prve slike. Trenutno že poteka poskusna proizvodnja.

Prvi Xiaomijev avto je bil sprva znan le s kodnim imenom MS11, zdaj pa so se kitajski mediji dokopali tudi do imena, ki naj bi ga model imel na trgu. Imenoval se bo Modena.

Xiaomi še vedno čaka na dovoljenje kitajskega ministrstva za gospodarstvo in informacijsko tehnologijo, nato pa se bo začela serijska proizvodnja. Tekmeca modela Xiaomi Modena bosta na kitajskem trgu Tesla Model 3 in BYD Seal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs15.09.2023 22:57
Glede na to, da "xiao mi" pomeni "mali rižek", sem pričakoval vsaj Riso Gallo, če že ne Riso Toro. OK, pa naj bo Modena.
zraice16.09.2023 20:17
A b9 delal električne avte? Ali tudi bencinske?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija